Redactie
Redactie Inspiratie Bijgewerkt: 23 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

5 x Culy’s favoriete Indonesische gerechten

Dol op de Indonesische keuken? Wij selecteerden onze vijf favoriete gerechten waarbij je écht geen pakje, zakje of kant-en-klare boemboe voor nodig hebt. 

1. Atjar (zoetzuur)

Zó makkelijk en zó lekker. En: je kunt er zo’n beetje elk stuk groente voor gebruiken. Wij maken hem meestal met komkommer, maar ook rauwe bloemkool, wortel en Chinese kool zijn héérlijk.

snelle pickles ingemaakte komkommer

2. Rendang

Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat. En geloof ons: het maken van een boemboe is ontzettend leuk en ideaal om mee te experimenteren om zo de voor jou perfecte smaak te vinden.

rendang
Pexels

Bron: Tijn Schmitz

3. Sajoer boontjes

Wij serveren steevast een portie sajoer boontjes bij de bovengenoemde rendang. Vol van smaak en een leuke manier om groenten (je kunt ook andere soorten gebruiken) te bereiden.

Bron: Tijn Schmitz

4. Pisang goreng

Oké, dit recept is niet helemaal authentiek, maar hoe kun je gebakken banaan met een krokant laagje van panko nu weerstaan?

Tijn Schmitz

Bron: Tijn Schmitz

5. Gado gado

Gado gado is het ultieme comfort food uit Indonesië en bestaat uit een mix van groenten, geserveerd met pindasaus. Ons favoriete recept is dat van Jamie Oliver.

gado gado van jamie oliver

Bron: © Jamie Oliver Enterprises (2014 Jamie’s Comfort Food) Photographer: David Loftus

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.