Culy
Culy Inspiratie 15 april 2014

5 x culy manieren om boter te presenteren

Of je nu een culinaire borrel of uitgebreid diner voorbereidt: een stuk goed brood met wat (kruiden)boter staat nooit verkeerd. Presenteer het daarbij op een leuke manier en je hebt meteen een goede binnenkomer voor je gasten. 

1. Getopt met kruiden

Mmm! Op TheKitchn spotten we dit heerlijke idee om een theelepeltje vers gehakte kruiden of een fijne pesto op je roomboter te serveren. Snijd daarbij de roomboter in dunne plakjes, zo wordt het veel sneller zacht en makkelijker smeerbaar. Het is niet alleen lekker maar ziet er ook feestelijk uit.

Kruiden boter brood stock

2. In mooie rolletjes

Op de website van Martha Stewart zagen we dit leuke idee om roomboter in rolletjes, gewikkeld in wit bakpapier, te serveren.

boter3

3. Verschillende smaken op verschillende lepels

Maak individuele broodplankjes door verschillende kruidenboters te maken en deze in kleine porties op een botermesje, vorkje of lepeltje te serveren. Zo kun je van alles wat proberen, en eventueel combineren met verschillende soorten brood. Gebruik hiervoor gewone lepeltjes uit je eigen servies, of handige houten weggooilepeltjes die hier verkrijgbaar zijn.

boter2 kopie
Bron: BHG

4. In glazen potjes

De Culy redactie is dol op Mason Jars en andere glazen potjes, en dat is niet voor niets. Je kunt ze namelijk voor werkelijk alles gebruiken en naderhand spoel je ze af om er vervolgens iets anders in te doen. Bijvoorbeeld: roomboter!

Bron: Flickr

5. In verschillende vormen

Super simpel maar met maximaal effect: gebruik koekvormpjes om je (koude) roomboter in te ‘snijden’. Bijvoorbeeld een hartje!

Bron: Flickr

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 x culy manieren om boter te presenteren
Sluiten