Redactie
Redactie Inspiratie 17 jul 2012
Leestijd: 1 minuut

5 x bijzonder koken met basilicum

Koken met basilicum is heerlijk. Over de pasta, essentieel in een klassieke pesto en onmisbaar in een insalate Caprese. Maar waar kun je basilicum nog meer in gebruiken? Culy vertelt.

Drankjes

Net als munt kan basilicum heel verfrissend zijn in koude drankjes, zoals een limonade of bellini cocktail. En het geeft net dat beetje extra smaak!

Olijfolie

Maak een eigen infused basilicumolie! Verwarm op laag vuur goede olie met veel basilicumblaadjes in een pannetje en giet daarna in een flesje. Maak goed dicht met een dopje en geniet voortaan steeds van je eigen olie!

Zo kan het ook!

Salades

In een salade caprese is basilicum natuurlijk top, maar ook in andere groene salades waar je basilicum niet snel in zal verwerken smaakt het heerlijk.

Broodjes

In plaats van sla op een broodje kun je ook basilicum gebruiken. Superlekker bij bijvoorbeeld filet Americain, kalkoen kip.

Desserts

Toetjes kun je flink opspicen met basilicum. Let wel op dat het zoete gerechten zijn waar de blaadjes een tegenhanger aan kunnen bieden. Roomijs met pistachenoten en gescheurde basilicum is bijvoorbeeld heerlijk, maar ook gemarineerde aardbeien met basilicum zijn yummy.

Handige tip om je basilicumplantje gezond te houden:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.