Redactie
Redactie Inspiratie 22 feb 2015
Leestijd: 2 minuten

5 tips van Nigella Lawson voor het serveren van taarten & cakes

Dat we alles aannemen wat Miss Lawson zegt, hoeven we je niet uit te leggen. Print daarom deze tips voor het serveren van taarten en cakes uit, plak ze in je favoriete kookboek en ga ermee aan de slag. 

1. De juiste balans

Het vinden van de juiste balans is één van de belangrijkste dingen in de keuken. Nigella geeft dan ook als tip om cakes en taarten te serveren met een beetje crème fraîche. Ook wij zijn fan, en dan met name in combinatie met deze flourless chocoladecake.

2. Een beetje fruit doet wonderen

Naast crème fraîche is een beetje vers fruit ook heerlijk om bij een simpele cake of taart te serveren. Laat bijvoorbeeld een bakje diepvriesfruit ontdooien met daarbij sinaasappel- of citroenrasp. Besprenkel vlak voor het serveren met een beetje citrussap (van dezelfde fruitsoort als de rasp) en wat verse muntblaadjes.

3. Pistachenootjes voor een nog betere look

Waar bij menig hartig gerecht fijngehakte peterselie wordt gebruikt om het er mooier uit te laten zien, zijn pistachenootjes de sleutel tot succes bij zoete lekkernijen. Hak ze fijn en besprenkel er je favoriete taart mee.

4. Een bolletje ijs is altijd een goed idee

Een bolletje vanille-ijs bij een stuk chocoladetaart is niet voor niets klassiek, maar stap eens buiten je comfort zone en serveer ijs met een meer spannende smaak. Denk bijvoorbeeld aan koffie- of frambozenijs bij chocoladetaart, (salted) caramel ijs bij appeltaart of kaneelijs bij een tarte tatin.

5. Wat te doen met restjes cake?

Heb je nog een stuk overgebleven cake liggen met een structuur vergelijkbaar met die van een baksteen? Geen nood. Snijd ‘m in plakjes, verdeel over een schaal en besprenkel met je een beetje drank (bijvoorbeeld sherry, rum, marsala of amaretto) naar keuze. Serveer met vers fruit en een klodder lobbig geklopte slagroom of crème fraîche.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.