Redactie
Redactie Inspiratie 8 mrt 2015
Leestijd: 2 minuten

5 tips: hoe maak je een bord pasta mooi op?

Heerlijk, een bord pasta vol heerlijke Italiaanse smaken. Maar vaak is de smaak beter dan de looks, want hoe maak je een bord pasta nu mooi op? Wij geven vijf tips.

1. Heb je lange slieren pasta (zoals spaghetti of tagliatelle)? Dan is de belangrijkste truc om de pasta zo op je bord te draaien dat er een mooie ronde bol ontstaat. Je pakt een grote hoop pasta met een keukentang op, houdt het hoog boven je bord, en laat het langzaam op het bord vallen, terwijl je het bord draait. Zo creëer je een perfecte spiraal. Donna Hay doet het in deze video voor.

2. Laat de belangrijkste ingrediënten zien. Bijvoorbeeld bij een pasta met worst en kruiden: meng alles behalve een klein gedeelte van de ingrediënten door de saus en pasta. Leg het achtergehouden gedeelte, bijvoorbeeld een paar plakjes worst en wat fijne kruiden, bovenop je bord. Zo ziet je gast meteen wat hij in de pasta gaat proeven.

3. Een wit bord is altijd een goed uitgangspunt voor een clean look. Zo schitteren de natuurlijke kleuren van je gerecht het beste! En onthoud: laat de randen altijd vrij. Ook al houden sommige Italiaanse restaurants nog steeds van paprikapoeder of streepjes saus op de rand (nineties alert!).

4. Verse groene kruiden doen wonderen. Niet alleen qua smaak, maar ook voor de presentatie. Kies wel kruiden die bij je gerecht passen: basilicum gaat goed bij bijna alles, maar rozemarijn of tijm kan bijvoorbeeld overheersen en smaakt niet altijd even lekker bij bijvoorbeeld een pasta carbonara.

5. Heb je een pastagerecht dat maar niet mooi op te maken is op individuele bordjes (bijvoorbeeld door een donkere saus of heel veel vulling)? Je kunt altijd nog de hele pan op tafel zetten, met lekker groot opschepbestek erbij. Net als in Italië. Buon Appetito!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.