Redactie
Redactie Inspiratie 12 nov 2013
Leestijd: 1 minuut

5 manieren om citroenen zonder schil te gebruiken

Heb je net een goddelijke pot lemon curd, een pan citroenrisotto of citroencupcakes gemaakt, blijf je over met een schaal vol citroenen zonder schil. TheKitchn gaf ons vijf handige tips wat te doen met deze ‘naakte’ citroenen. 

Psst… Heb je juist het omgekeerde probleem? Rasp dan eerst de schil van je citroenen en bewaar het in een grote pot met suiker. Zo heb je altijd heerlijk geurende (en smakende) citroensuiker. Lekker door bijvoorbeeld glazuur, taarten en cakejes.

1. Rooster met kip

Vul een kip met je favoriete vulling samen met een halve naakte citroen. Roosteren in de oven en eet smakelijk!

2. Door een salade

Besprenkel je salade met een beetje citroensap, of maak van het sap een heerlijke vinaigrette.

3. Maak citroenlimonade

Citroenlimonade is een lekkere dorstlesser. Klik hier voor een recept.

Bron: Flickr

4. Hang een plakje aan je glas

Het ziet er misschien net iets minder mooi uit, maar een plakje citroen is (ook zonder schil) superlekker in je hete thee, ijsthee of water.

5. Invriezen

Pers je overgebleven citroenen uit en vries het in in een ijsblokjesvorm. Zo kun je bijvoorbeeld altijd een glaasje citron pressé (water met vers citroensap) maken, zonder enige moeite te hoeven doen.

6. Samen met garnalen

De combinatie garnalen en citroenrasp is waanzinnig! Bak bijvoorbeeld wat zongedroogde tomaatjes samen met een chilipepertje, een theelepel fijngehakte rasp en wat garnalen. Afblussen met een glaasje witte wijn en meng met een portie gekookte pasta. Geloof ons: instant happiness! 

Bron: Flickr

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.