Redactie
Redactie Inspiratie 3 nov 2013
Leestijd: 2 minuten

9 x handige manieren om ijsblokjesvormen te gebruiken

Op de Culy redactie zijn we dol op ijsblokjesvormen omdat je ze op zóveel verschillende manieren kunt gebruiken. Niet alleen voor ijsblokjes zelf, maar ook voor zelfgemaakte smaakmakers, kruidenboters of bouillon. Handig! 

Dit zijn onze favoriete manieren:

KruidenboterKlaar een pakje roomboter en hak je favoriete kruiden fijn. Verdeel de gesmolten boter over de vormpjes en verdeel de kruiden. Vries ze, bedekt met vershoudfolie, in.

Bouillon – Zelf bouillon gemaakt? Kook het dan nog een beetje in en vries het in in vormpjes. Zo heb je altijd een smaakbommetje achter de hand.

Tomatenpuree – Het gebeurt maar zelden dat we een heel blikje tomatenpuree nodig hebben. Bewaar de restjes nooit in het open blikje en verdeel over een ijsblokjesvorm. Vries de porties afgedekt in.

Raviolivulling – Zelfgemaakte ravioli is zó lekker, maar het maken van het deeg is al een karwei, laat staan de vulling. Maak daarom in één keer een grotere portie vulling en vries de rest in. Zo heb je altijd precieze porties raviolivulling achter de hand.

Pesto’s – Zelf pesto gemaakt maar heb je veel te veel over? Vries het in een ijsblokjesvorm in, en bewaar de bevroren blokjes in een druk-en-sluitzakje.

Fijngehakte kruiden – Ook fijngehakte kruiden kun je prima bewaren in een ijsblokjesvorm, al dan niet met olijfolie of een scheutje water.

Gepureerd fruit – Iedere fruitsoort heeft zo z’n beste seizoen, maar wat als je het hele jaar door wilt gebruiken? Pureer ze wanneer ze op hun rijpst zijn en bewaar in een ijsblokjesvorm in de vriezer. Heerlijk in bijvoorbeeld een glaasje prosecco (perzik, ja!).

Sjieke ijsblokjes – Naast dat ze je drankje koelen, kunnen ze ‘m er ook een stuk leuker uit laten zien! Kijk hier voor inspiratie.

Kokoswater – Heerlijk door je smoothie: voeg een blokje bevroren kokoswater toe en hij krijgt in één klap meer smaak

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.