Culy
Culy Inspiratie 31 oktober 2015

5 lekkere recepten met lamskoteletjes

Wij zijn dol op de zachte, maar toch sterke smaak van lamsvlees. Daarom geven je graag 5 lekkere recepten met lamskoteletjes.

Stock lamskoteletjes0004

1. Grill lamskoteletten in een grillpan of op de barbecue met takjes rozemarijn of tijm en voeg een horizontaal doorgesneden knoflookbol toe. Besprenkel met olijfolie en draai regelmatig om. Daarna kun je de zacht geworden knoflookteentjes heerlijk uitknijpen over het gegrilde vlees.

Stock lamskoteletjes0003

2. Maak een boter met je favoriete kruiden en andere smaakmakers. Zoals deze variant met citroenzest en hazelnoten. Maak er een rol van en leg in de koelkast. Serveer daarna gebakken lamskoteletjes met een schijfje boter.

Stock lamskoteletjes0001

3. Lamsvlees doet het goed met mediterrane groenten. Rooster rode en gele paprika’s, uien, courgettes en haricot verts en serveer met op hoog vuur geroosterde lamskoteletjes, veel peper en je favoriete groene kruiden.

4. Een gerecht voor echte vleesliefhebbers: een heel lamsrack met zwarte zomertruffel. De ultieme luxe. Je vindt het recept hier.

Lamskoteletjes met Indonesische saus, gele kokosrijst en paksoi

5. Dit recept voor lamskoteletjes met Indonesische saus, gele kokosrijst en paksoi is van Agus Hermawan, executive-chef van restaurant Blauw. Lees het recept hier.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 lekkere recepten met lamskoteletjes
Sluiten