To Amuse

Culy 31 okt 2015 Dineren

Haarlem heeft er sinds begin dit jaar een nieuwe parel bij. Aan de prachtige en centraal gelegen Zijlstraat vind je To Amuse, een prachtplek waar je de hele dag door geniet van gastronomische hoogstandjes en vriendelijke bediening.

To Amuse is het restaurant van meesterchefs Michèl Lambermon en Arjen Rector en is gevestigd in de oude Douwe Egberts-winkel, een prachtig monumentaal pand. Lambermon en Rector zijn geen nieuwkomers in de horecawereld. Zo werkte Michèl onder andere bij De Swaen in Oisterwijk en Arjen bij De Vrienden van Jacob in Santpoort.

Zoals steeds meer zaken is dit een plek waar je de hele dag terecht kunt, voor een simpele koffie of juist uitgebreid diner, als je maar geniet. En dat is nu ook precies waar het om draait: genieten voor een goede prijs. Het enige nadeel is dat je er (nog) niet kunt ontbijten.

Love lunch ?

A photo posted by Janina Pakasi ★☆ (@janinapakasi) on

De kaart

Genieten staat dus centraal, of het nu gaat om een kopje koffie terwijl je aan het werk bent, een snelle of juist uitgebreide lunch, een gezellige borrel of luxe diner. De menukaart is opgedeeld in ‘moments‘: all day, dinner en sweet.

De all day moments kun je bestellen van 11.30 tot 22.00 en bestaan uit kleine gerechtjes om te delen, à €6,50 per stuk. ‘s Avonds kun je ook nog kiezen uit gerechten met iets meer luxe ingrediënten, voor €12,50 per stuk. Voor toe zijn er de sweet moments, ofwel de desserts à €9,50 per stuk (uitgezonderd het kaasplankje voor €12,50).

#latergram: yesterdays #starter. #food #foodie #foodporn #foodlover #diner #pompoen #pumpkin #coquille #sweetpotato #zoeteaardappel #kreeft #lobster #melike :) #happy #lambermons

A photo posted by Hannet (@hannetjohannes) on

De gerechten kun je dus delen, maar zijn zó lekker dat dat knap lastig kan worden. Denk bijvoorbeeld bij de all day moments aan pulled pork met pompoen en zwarte-pepersaus, gekonfijte kwartelpootjes met bacon-truffelmayonaise, mosselen op Thaise wijze en huisgemaakte bitterballen.

Voor het diner gaan we voor de steak tartare van kalf met eekhoorntjesbrood, pasta vongole en de klassieke bouillabaisse. Helaas is er amper keuze voor de vega’s onder ons, dus mocht je geen vlees of vis eten dan ben je hier niet aan het juiste adres.

#latergram: yesterdays #dessert :) #toetje #food #foodporn #foodie #sweet #diner #foodlover #chocolate #chocola #chocolade #caramel #karamel #icecream #ijs #macaron #jummie #lambermons

A photo posted by Hannet (@hannetjohannes) on

Interieur

Zoals we al eerder schreven is To Amuse gevestigd in een prachtig monumentaal pand. Nog voordat je naar binnen gaat zie je al de fantastische glas-in-lood ramen en eenmaal binnen valt de met licht gevulde ruimte meteen op. Overal vind je warme kleuren, tinten en materialen en zie je de koks hard aan het werk in de open keuken.

To Amuse is dus zeker een bezoekje waard, ook al gaat het alleen om een kop koffie of lekker hapje. Kijk voor meer informatie zoals de openingstijden en het huidige menu op de website.

To AmuseTo Amuse4To Amuse3To Amuse2

Reageer op artikel:
To Amuse
Sluiten