Redactie
Redactie Diner 27 feb 2014
Leestijd: 1 minuut

Lamsrack met zwarte zomertruffel

Een gerecht voor echte vleesliefhebbers: lamsrack met zwarte zomertruffel. De ultieme luxe.

Verwarm de oven voor op 150 °C. Marineer de lamsracks circa 30 minuten in de extra vergine olijfolie met truffelzout, draai de racks geregeld om in de marinade

Braad de lamsracks circa 5 minuten op hoog vuur met olijfolie zodat ze mooi bruin worden. Doe de lamsracks daarna circa 15 minuten in de oven. Houd het braadvocht apart in de braadpan. Besprenkel de cherrytomaten met extra vergine olijfolie en zet deze ook in de oven. Blus het braadvocht af (deglaceren) met het vocht uit het potje van de zwarte zomertruffel en kook dit iets in. Dit geeft een fantastische jus. Als je verse truffel gebruikt, kan je het braadvocht afblussen met ander vocht zoals water of wijn.

Haal de lamsracks uit de oven, snijd de ribbetjes los en verdeel ze over vier borden. Versier het met de cherrytomaten. Doe er als laatste wat van de heerlijke jus en geschaafde zwarte zomertruffel overheen.

Dit recept is afkomstig van Truffeltime.nl. Fan van truffels en alle producten die met dit zwarte goud worden gemaakt? Dan is deze website (mét webshop) een aanrader. Je vindt hier een groot assortiment aan truffelproducten, plus een heleboel lekkere truffelrecepten.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.