Lamskoteletjes met Indonesische saus, gele kokosrijst en paksoi

Culy 2 jul 2015 Diner

Dit recept voor lamskoteletjes met Indonesische saus, gele kokosrijst en paksoi is van Agus Hermawan, executive-chef van restaurant Blauw. Speciaal gemaakt voor Marley Spoon!

BlauwBij Blauw serveren ze gerechten uit de traditionele Indonesische keuken en zo ook het gerecht wat jij nu thuis kunt gaan maken! Je maakt een rijke Indonesische sojasaus, verfijnd met citroengras, knoflook, citroenblad, chili en ketjap manis.

In deze lekkere saus stoof je de lamskoteltjes gaar. Daarbij serveer je mooie gele rijst, verfijnd met kokos en zacht gesmoorde paksoi. Selamat Makan!

[STAP stap=”1″]

Middelgrote kookpan met 1 liter water en 1 theelepel zout aan de kook brengen. Dan rijst toevoegen, aan de kook brengen en licht borrelend in circa 15 minuten beetgaar koken. Daarna in zeef laten uitlekken.

[STAP stap=”2″]

Knoflook en ui pellen, fijn hakken. Chili’s en citroengras wassen, schuin in stukken snijden. Boter in middelgrote kookpan smelten, knoflook, ui, chili, 4 citroenbladeren en citroengras aanbraden. Dan ketjap manis toevoegen, met zout en peper kruiden en van vuur nemen.

[STAP stap=”3″]

Vlees langs bot in koteletjes snijden. Met zout, peper en plantaardige olie insmeren. Grote koekenpan op hoog vuur verhitten. Vlees in pan aan beide kanten in circa 2 minuten goudbruin bakken. Vlees mag roze van binnen zijn maar niet rauw. Dan uit pan halen, pan schoonvegen.

[STAP stap=”4″]

Paksoi wassen, in lengte in vieren snijden. Pan opnieuw met 2 eetlepels olie verhitten, paksoi kort aanbraden. Dan met 2 eetlepels water en 2 eetlepels sojasaus uit stap 2 afblussen, met zout en peper op smaak brengen.

[STAP stap=”5″]

100 ml kokosmelk in kookpan samen met overige citroenbladeren en kurkumapoeder aan de kook brengen, steeds goed doorroeren. Gekookte rijst en kokosrasp toevoegen, met zout en peper op smaak brengen en warm opzij zetten.

[STAP stap=”6″]

Sojasaus aan de kook brengen en vlees circa 30 seconden per kant in de saus verwarmen. Dan vlees uit de saus halen, op een bord serveren met rijst en paksoi. Overige saus erover verdelen.

Lamskoteletjes met Indonesische saus, gele kokosrijst en paksoi

Dit gerecht werd aangeboden door Marley Spoon. Met deze dienst krijg je alle ingrediënten voor een heerlijk maaltje thuisgestuurd, perfect afgemeten, mét de stap-voor-stap receptuur bijgevoegd. Een ideale box voor culy’s!

Voor 2 personen:

  • 8 lamskoteletjes
  • 1 verse groene lombok chili
  • 1 verse rode lombok chili
  • 300 gram baby paksoi
  • 1 theelepel kurkuma
  • 50 gram kokosrasp
  • 100 ml kokosmelk
  • 150 gram snelkookrijst
  • 10 gram boter
  • 75 ml ketjap manis
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gram verse citroengras
  • 7 citroen blaadjes
  • 1 ui
  • Zout & Peper
  • Plantaardige olie 

En verder:

  • Grote koekenpan
  • Maatbeker
  • Zeef
  • 2 middelgrote kookpannen
Reageer op artikel:
Lamskoteletjes met Indonesische saus, gele kokosrijst en paksoi
Sluiten