Redactie
Redactie Inspiratie 10 aug 2014
Leestijd: 2 minuten

3 x redenen om simpele gerechten te serveren op een feestje

Feestje op de planning, maar weet je nog niet (precies) wat je wil maken? Lees dan vooral verder. Op TheKitchn spotten we namelijk de tip om voor simpele gerechten te gaan, in plaats van een uitgebreid menu met moeilijke gerechten. 

Waarom? Dat lees je hieronder:

1. Minder stress

Hoe leuk koken ook kan zijn en hoe goed je ook bent, uitgebreide recepten en moeilijke technieken zorgen het merendeel van de tijd voor stress. Ook al heb je ‘dat-ene-recept’ al zo vaak gemaakt of meester je sommige technieken als een pro: doe het niet!

Als je kiest voor simpele, van tevoren klaar te maken gerechten zal je veel relaxter het feestje ervaren en hoef je je (praktisch) nergens meer zorgen over te maken. En nee, simpel hoeft niet te betekenen dat het niet lekker of bijzonder kan zijn. In tegendeel zelfs. Kijk bijvoorbeeld naar de Italianen die leven volgens het motto less is more.

Picknick stock

2. Meer tijd voor je gasten

Inderdaad, als je het merendeel van het eten hebt kunnen voorbereiden en je tijdens het feestje zelf nog maar weinig hoeft te doen, blijft er aardig wat tijd over dan anders. En die tijd kan je dan weer besteden aan je gasten. Want wie kent het gevoel nu niet om continu te worden onderbroken of uiteindelijk de hele avond in de keuken te moeten staan?

3. Met een tevreden gevoel naar huis

Hoe je het ook wendt of keert: de sleutel van een succesvol feestje zit voor een groot deel in de voorbereiding. Minder (ingewikkelde) gerechten betekent vaak meer overzicht en uiteindelijk een beter resultaat.

En wat is tijdens een feestje toch echt het belangrijkst? Dat iedereen – incluis jij – met een tevreden gevoel naar huis (of bed) gaat. Stel het je maar eens voor: geen stress, meer tijd met je gasten en gerechten die goed zijn gelukt. What more could you wish for? 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.