Redactie
Redactie Inspiratie 4 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

3 variaties op kaasfondue: met geitenkaas, gorgonzola en camembert

De winter is het uitgelezen moment voor kaasfondue. Vol en rijk van smaak, warm en in combinatie met knapperig stokbrood en een goed glas wijn de ultieme partner in crime voor een geslaagde avond. Vandaag 3 variaties met geitenkaas, gorgonzola en camembert. 

De klassieke kaasfondue wordt gemaakt met Zwitserse of Franse kaas (bijvoorbeeld gruyère of comté). Wij gingen aan de slag met drie variaties.

Geitenkaas

Misschien wel de lekkerste van allemaal is kaasfondue met geitenkaas en salie. Op Howsweeteats vonden we een goddelijk recept dat je zo op tafel tovert.

Serveer met knapperig (oud) stokbrood, verse vijgen, tomaatjes, rode paprika en rauwe courgette & broccoli.

cheese fondue

Gorgonzola

Een stuk pittiger wordt de fondue door Gorgonzola (of een andere blauwe kaas) te gebruiken. Lekker met stukjes appel, knapperig brood, gestoomde broccoli en paprika.

Op zoek naar een goed recept? Queen Martha Stewart doet een voorzetje, hoef jij alleen nog maar de supermarkt en het recept vertelt je de rest. Ook lekker: deze variant van Jamie Oliver met blauwe kaas, Gruyère en Cheddar.

Camembert (én een scheutje champagne)

Heb je iets te vieren? Ga dan alsjeblieft voor deze fondue van Bon Appétit met Gruyère, Emmenthaler, Camembert én champagne.

Vergelijkbaar met de klassieke variant, maar dan iets zachter en frisser van smaak.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.