Redactie
Redactie Inspiratie 5 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Sorcetti: goddelijke spinaziegnocchi met lamssaus

Gnocchi is naast pasta & pizza misschien wel het beste wat de Italiaanse keuken ons heeft gegeven. Sorcetti is een heerlijke variant op gnocchi en wordt gemaakt met onder andere spinazie! 

De wereld van gnocchi is groot: niet alleen de vormen en maten verschillen, ook de (hoofd)ingrediënten. Zo heb je gnocchi di patate (gemaakt van gepureerde aardappels), di ricotta (met… ricotta!), al uovo (met ei), di semolina (van durumtarwe) en ga zo maar door.

De knoestige balletjes zuigen met veel passie een bord vol saus op en gaan hand in hand met gesmolten (het liefst gebruinde) boter.

Sorcetti

In het boek Pasta by Hand: A Collection of Italy’s Regional Hand-Shaped Pasta beschrijft Jenn Louis, chefkok van het Amerikaanse restaurant Lincoln, zo’n veertig recepten voor gnocchi. En dan hebben we het niet over de saus, maar puur gnocchisoorten.

Eén daarvan is sorcetti, één van de tientallen gnocchisoorten, gemaakt met spinazie, aardappels, bloem en eieren. Het bijzondere aan de sorcetti is dat ze een stuk lomper zijn dan de gnocchi die wij kennen, verrijkt zijn met ei en grover van structuur door stukjes aardappel in plaats van -puree.

In Italië worden ze ook wel suricitti genoemd en ze worden traditioneel geserveerd met een (redelijk dunne) saus van lamsvlees.

In onderstaande video van ChefsFeed maakt Jenn de sorcetti zoals ze Lincoln worden geserveerd. In plaats van spinazie gebruikt ze mosterdblad en erbij serveert ze een rijke lamsragù.

Kijk hier voor het volledige recept.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.