Redactie
Redactie Inspiratie 5 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

3 homemade sauzen voor bij een mooi stuk vlees

Thuis een mooie entrecote of biefstuk bakken kan zó lekker zijn. En het wordt al helemaal een feestje als je er een homemade saus bij serveert. Maak dus zelf een pepersaus, béarnaisesaus of rode-wijnsaus en serveer deze samen met het vlees aan je gasten.

Pepersaus

Pepersaus is een echt klassieke saus voor bij vlees. Je maakt de saus door een gesnipperd uitje te bakken in boter en hier peperkorrels en een beetje bloem aan toe te voegen. Gaar de bloem op medium/laag vuur en giet daar vervolgens slagroom of kookroom bij. Roer goed door. Breng de saus tot slot op smaak met zout en peper.

Bekijk hier hoe Rudolf van Veen de saus maakt (vanaf 9:40 minuten) in combinatie met biefstuk.

Béarnaisesaus

Wanneer je zelf een béarnaisesaus gaat maken heb je twee keuzes: je gaat all the way en neemt de nodige voorbereidingen óf je gaat voor een meer simpele – maar een ook zó lekkere – bereiding.

Ga je voor de uitgebreide variant? Kijk dan hier voor een béarnaisesaus die je maakt op basis van een gastrique. Voor de meer simpele én foolproof variant kijk je hier. Succes gegarandeerd!

Rode-wijnsaus

Rode-wijnsaus is een klassieker die ook nog eens heel feestelijk staat. Net als bij de pepersaus begin je met een gesnipperd uitje bakken in boter en het toevoegen van een beetje bloem om de saus te binden. Bak aan en blus af met rode wijn en vleesfond. Roer goed door en laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft bereikt.

Bekijk hier (vanaf 4:30 minuten) in een video hoe je rode-wijnsaus maakt.

Heb je de smaak te pakken? Kijk dan hier hoe je saus maakt op basis van de aanbaksels van het vlees in de pan.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.