Redactie
Redactie Inspiratie 25 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

20-jarig jubileum **De Kromme Watergang gevierd met magazine

Tweesterrenzaak De Kromme Watergang in Slijkplaat, West Zeeuws Vlaanderen, bestaat dit jaar twintig jaar. Ter gelegenheid hiervan presenteren eigenaren Edwin en Blanche Vinke een eenmalig jubileummagazine, genaamd BLANCHE. 

Het was op 11 maart 1993 dat Edwin en Blanche Vinke van start gingen met hun geliefde restaurant De Kromme Watergang. In een voormalig schoolgebouw in het plaatsje Slijkplaat begonnen zij aan het waarmaken van hun culinaire dromen en ambities. Een mooie aanleiding om, samen met de vrienden van De Kromme Watergang, een magazine te maken waarin deze reis de rode draad vormt.

De BLANCHE besteedt uiteraard aandacht aan de ‘zilte’ keuken van Edwin, maar daarnaast komen ook andere onderwerpen aan bod die volgens Blanche raakvlakken hebben met hun sterrenrestaurant. Met bijdragen van onder andere Cees Helder en Rik Felderhof, portretten van andere teamleden van De Kromme Watergang en natuurlijk de ‘guilty pleasures’ van Blanche en Edwin op het gebied van eten, drinken, kunst en cultuur.

Blanche: “We werken steevast vanuit de filosofie van toen: begrijpelijke smaken, geen fratsen, puur natuur. Volgens Edwin draait het om het vangen van smaken. Voor deze ene keer heb ik mijn smaak gevangen in een magazine met mijn naam. Ik hoop dat ook deze smaak verrast, verleidt en bekoort.”

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.