Redactie
Redactie Inspiratie 16 mei 2013
Leestijd: 3 minuten

18 ontbijtjes in 18 landen: hoe ontbijt men wereldwijd?

Witte bonen op toast, croissantjes, een kop koffie of zelfs hele warme maaltijden inclusief worst en aardappelen. Over de hele wereld worden ‘s ochtends de meest verschillende ontbijtjes verslonden, en wat is er leuker dan wat nieuwe inspiratie voor de – naar het schijnt – belangrijkste maaltijd van de dag?

1. Turkije

Dit populaire Turkse ontbijt bestaat uit veel kleine hapjes zoals stukjes kaas, boter, tomaten, gekruid vlees, komkommer, olijven en eieren.

enhanced-buzz-23923-1368030871-6
Bron: Imgur.com

2. Polen

Roerei, worstjes en aardappelpannenkoekjes. Heeft er iemand honger?

3. Mexico

In Mexico beginnen ze vaak de dag met veel pittige gerechtjes. Dit ontbtijt bevat stukjes vlees, bonen, chilaquiles (een soort quesadilla) en kaas.

Bron: Imgur.com

4. Australië 

Eigenlijk maakt het niet uit wat ze eten, zolang het maar met Vegamite (een soort Marmite) is.

Bron: Imgur.com

5. Italië 

Mangiare! Een simpele cappuccino en croissantje do the trick voor Italianen.

Bron: Imgur.com

6. Brazilië

Evenals in Mexico ontbijten ze in Brazilië met een stevige maaltijd met onder andere veel vlees, kazen en brood (je moet er maar trek in hebben!).

Bron: Imgur.com

7. Thailand

Pap saai? In Thailand alles behalve! Deze pap bevat namelijk niet alleen varkenshart, maar ook stukjes maag, pudding van bloed (iek!), kiemen, Chinese donuts en ingewanden, gevuld met pittig varkensgehakt. Dat is nog eens goed wakker worden!

Bron: Imgur.com

8. Ghana

In Ghana is waakye een populair ontbijt wat neerkomt op rijst met bonen en kruiden. Simpel maar vullend.

Bron: Imgur.com

9. Marokko

Tijdens het ontwaken is het in Marokko de gewoonte om verschillende soorten brood te eten met beleg zoals boter, chutneys en kaas.

Bron: Imgur.com

10. Portugal

Dat de mediterrane landen veel met elkaar gemeen hebben op het gebied van eten blijkt wel weer. Zo ontbijten ze in Portugal over het algemeen met véél sterke koffie en zoete, gevulde croissantjes.

Bron: Imgur.com

11. Bolivia

In Bolivia eet men het liefst saltenas, een variant op empanadas, veelal gevuld met groenten of vlees en gezoet met een beetje suiker.

Bron: Imgur.com

12. Argentinië

Wat dacht je van facturas, een soort koffiebroodjes gevuld met bijvoorbeeld dulce de leche, membrillo (kweepeergelei) of custard.

Bron: Imgur.com

13. Mongolië

In Mongolië pakken ze het iets anders aan en gaan ze voor gekookt schapenvlees met rijst of melkproducten.

Bron: Imgur.com

14. Pakistan

Zin in een nieuwe variatie op brood? Ga dan naar Pakistan, daar ontbijten ze namelijk met ongerezen brood, gevuld met groenten.

Bron: Imgur.com

15. Egypte

Wanneer je in Egypt bent, is de kans groot dat je “the foul madamas” voorgeschoteld krijgt in de vroege morgen. Dit gerecht bestaat meestal uit citroen, knoflook, bonen en kikkererwten en wordt meestal getopt met sesamsaus, een hardgekookt ei, groenten en een beetje olijfolie & cayennepeper.

Bron: Imgur.com

16. Engeland

Uiteraard komt ook het bekendste ontbijt ter wereld in deze lijst voor, namelijk het full English breakfast. Traditioneel bestaande uit bacon, eieren, worstjes, gegrilde tomaten, brood, paddestoelen en bloedworst. You either love it or hate it! 

Bron: Imgur.com

17. Cuba

Dik, smeeuig Cubaans brood gedipt in zoete koffie (met een klein beetje zout) is wat je in Cuba krijgt als ontbijt.

Bron: Imgur.com

18. De Verenigde Staten

Als er één gebied is dat bekend staat om zijn bizarre eetcultuur, dan zijn het de Verenigde Staten wel. Amerikanen ontbijten het liefst met pancakes (met véél maple syrup) of ontbijtgranen als cornflakes en muesli.

Bron: Imgur.com

Wij bij Culy gaan het liefst voor biologische yoghurt met homemade granola, vers fruit en een kopje thee of koffie. Wat is jullie favoriete ontbijt? Deel jullie tips, tricks en favorieten onderaan het artikel.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.