16 vintage foodfoto’s uit het pre-quinoatijdperk (weer eens wat anders dan op Instagram)
Weet je nog toen we gewoon koemelk in plaats van amandelmelk dronken? Dat we gekookte aardappelen aten in plaats van quinoa, spinazie nog gewoon uit de vriezer kwam en varkensrollade met fruit werd gegarneerd? O, de nostalgie. Deze vintage foodfoto’s zijn stiekem dan ook veel leuker om te zien dan de zoveelste avocadoburger op Instagram.
Vintage foto’s van vintage voedsel
Froot verzamelde deze vintage foodfoto’s uit het archief van fotograaf Tom Kelly op Getty Images. En we zien het onze oma zo weer op tafel zetten: gehaktbrood, jelly puddings, fruitgarnering, onverklaarbare salades… Natuurlijk weten we nu dat minder vlees en zuivel goed is voor het milieu, maar één dagje terugreizen naar de keuken van een willekeurige grootmoeder uit de jaren ’70 en ’80 klinkt ons toch niet zo slecht in de oren.
Rollade op een bedje van friséesla met een garnering van fruit
Vlees, een bescheiden porties rode saus en een prachtig servies
Garnalensalade zonder opsmuk met vinaigrette en avocado
Een klassieke visburger
Allerlei bakjes met onduidelijk voedsel op een boomstam
De ouderwetse gehaktmolen
Cupcakejes met nepkersen en pecannoten
Kebab was er duidelijk nog niet
Jelly puddings, bananentaart, chocolademousse en een klassieke fruitschaal
We weten niet precies wat dit is, maar we zouden het vast opeten
Gehaktbrood!
Kaiserbroodjes en een salade vol dressing op oma’s paastafelkleed
Salades met een slordige klodder mayonaise uit een geweldige pot
Hüttenkäse met ananas op een bedje van sla (kon gewoon allemaal)
De jaren ’80-variant van surf ‘n turf
De klassieker: aardbeien in chocolade
Toch liever moderne foodfoto’s? We hebben tips:
- 10 tips voor betere foodfoto’s in restaurants
- Onze favoriete ‘props’, gebruikt voor onze foodfoto’s
- De ultieme tips voor foodfoto’s op Instagram