Redactie
Redactie Inspiratie 16 dec 2015
Leestijd: 2 minuten

Onze favoriete ‘props’, gebruikt voor onze foodfoto’s

Op de Culy redactie maken we dagelijks foto’s. Van gerechten vooral, maar ook van ingrediënten, tafelsettings of andere gezelligheid.

Daar zijn naast mooi licht, een goede camera en een smakelijk onderwerp ook zogenaamde ‘props’ voor nodig. Houten planken, lepeltjes, kopjes, bestek… Dit zijn onze favorieten.

De houten plank

De allemansvriend onder de ondergronden: le houten plank. Wij verzamelen ze overal en hebben inmiddels een flinke voorraad achter de bank verstopt staan.

Iets ouderwets

Een serviesje van oma, een metalen plaat van de rommelmarkt of dat ene gekke bestekvorkje dat onderin je lade slingert. Perfect voor foodfoto’s!

Culy.nl

Marmer

Een marmeren plaat doet het altijd goed als ondergrond. Clean, rustig, sjiek, maar toch ook stoer.

Het metalen rekje

Metalen rekjes, eigenlijk bedoeld om bijvoorbeeld versgebakken koekjes te laten afkoelen, doen ook prima dienst als rekwisiet voor wat extra structuur op de foto.

Een donker bord

Een donker bord, zoals deze van Serax, gebruiken wij aan de lopende band voor foodfoto’s. Herkennen jullie ‘m?

Maatlepels

Maatlepels en houten schepjes, ze geven altijd wat extra gezelligheid aan de foto.

Luxe borden

In onze servieskast hebben we weinig dezelfde borden. Handig voor fotografie, vreemd voor gasten die komen eten. Onze favoriete merken voor borden: House Doctor (via Sterrenhoudt), Serax, Dille & Kamille en Bowls & Dishes.

Het witte pannetje

Ons favoriete pannetje in de kast: het witte geëmailleerde sauspannetje van Riess. Niet alleen extreem handig (en makkelijk schoon te maken), ook een beauty op beeld.

Gekke dingetjes

Sommige attributen die eigenlijk een beetje gek zijn, werken juist verdomd goed op foto’s. Zoals dit bonbonschaaltje dat we van het Conservatorium Hotel kregen, of een blikje tonijn om een tonijnsalade in te presenteren.

De gietijzeren pan

En tot slot: de onovertrefbare gietijzeren pan. Wij gebruiken die van Le Creuset (geëmailleerd) en die van Lodge (niet geëmailleerd), en sinds kort ook die van Combekk.

Het allerfijnst om in te stoven, smoren en braden, maar hij maakt ook elke foto extra tof.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.