Redactie
Redactie Inspiratie 12 okt 2012
Leestijd: 1 minuut

16 oktober gratis food truck lunch op de Amsterdamse Dam uit protest

In New York en Los Angeles zijn food trucks al jaren lang niet meer uit het straatbeeld weg te denken. En hoewel er een paar in Nederland zijn neergedaald is het principe nog steeds niet ingeburgerd. Door de strenge gemeentelijke regelgeving is erg weinig tot geen plaats in Amsterdam voor food trucks, er zijn maar 6 vergunningen in Amsterdam Centrum en Zuid beschikbaar, die zelfs een wachtlijst hebben van 14 tot 50 jaar!

Voor diegenen die geen idee hebben waar we het over hebben: food trucks zijn busjes op straat waar je de lekkerste hapjes kunt kopen. In Nederland komen we sporadisch de hotdogstand tegen, maar pizza-, falafel- en sandwichtrucks zijn in Amerika aan de orde van de dag. Om Culy’s selectie van de leukste (én lekkerste) food trucks in New York City te zien, klik dan hier.

foodtruck2

Dat vindt The Food Line-Up, een organisatie die het eten programmeert tijdens festivals en events, erg jammer. Zij zien een duidelijk positief effect bij de food trucks die al jarenlang het straatbeeld van andere metropolen sieren. Food trucks verrijken de stad op culinair én cultureel gebied en daarbij komen hierdoor steeds meer mensen in contact met goed en gezond eten.

Dinsdag 16 oktober is het wereldvoedseldag, voor The Food Line-Up reden voor een grote, gezonde en gratis lunch uit food trucks in Amsterdam. Vanaf 12.30 is iedereen welkom. “Alle stadsbewoners, toeristen, maar zeker ook gemeenteraadsleden, journalisten en ondernemers zijn dan welkom om de toegevoegde waarde van streetfood te ervaren.”

foodtruck

Wij vinden het een tof initiatief en hopen dan ook dat binnen enkele jaren Amsterdam wordt verrijkt door de komst van verschillende, heerlijke food trucks met keukens uit landen over de hele wereld. Wat vinden jullie? Laat je reactie achter!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.