Joyce Bielderman
Joyce Bielderman Afhalen 12 okt 2012
Leestijd: 2 minuten

Yoghurt Barn

Tekst en (deel van) foto’s: Joyce Bielderman

De meeste mensen denken bij een vakantie in Spanje aan sangria en tapas. Wouter Staal en zijn vrouw Esther niet. In Sevilla proefden ze frozen yoghurt en sindsdien liet het idee dit concept naar Nederland te brengen hen niet meer los. Een jaar later is hun idee uitgegroeid tot Yoghurt Barn, een winkel annex lunchroom waar voor biologische zuivel een hoofdrol is weggelegd.

Het concept van Wouter en Esther gaat namelijk verder dan het voorbeeld in Spanje. Voor bevroren yoghurt heb je namelijk lekker weer nodig en dat vind je hier niet altijd. Daarom kun je bij Yoghurt Barn ook kiezen voor een bakje met – koele maar niet bevroren – hangop of eentje met magere of volle yoghurt.

Natuurlijk met (keuze uit diverse) toppings. En daar stopt het niet. Zin in een kopje biologische koffie (de melk in je cappuccino is ook bio) of thee, een smoothie, biosapje, bionade of een taartje? Het menu is zo uitgebreid opgezet dat iedereen die zin heeft in iets lekkers er terecht kan. Voor tussendoor of tijdens de lunch, in de zomer of in de winter.

interieur_YByoghurt_YB

Let op de specials!

Dat yoghurt en Nederland een speciale connectie hebben, ontdekten Wouter en Esther tijdens hun vooronderzoek. Met 31 liter per persoon per jaar zijn wij Nederlanders namelijk grootverbruikers als het gaat om het eten van yoghurt. Toch doen we dat vooral thuis. En daarom wil Yoghurt Barn yoghurt ook als product voor buitenhuis promoten.

Om dit te bewerkstelligen zijn er een aantal specials bedacht. En dan hebben we niet alleen de vier speciaal door (bevriende) chefkoks bedachte yoghurtvarianten. Bij Yoghurt Barn vind je – naast gratis kraanwater bij je koffie of lunch, een speelruimte voor de kids en stopcontacten voor werkende zpp’ers en studenten – meer speciaals…

Tipje van de sluier

We zullen je stiekem een speciaal event van Yoghurt Barn verklappen… Zoals je misschien wel weet gaat elke eerste maandag van de maand om 12 uur precies in elke plaats in Nederland een speciaal luchtalarm af. Yoghurt Barn heeft deze ‘loei’ geclaimd (ze noemen hun yoghurt niet voor niets loei lekker). Wat dit betekent? Ben je die maandag om 12 uur in de winkel op de Vinkenburgstraat? Dan krijg je jouw yoghurt gratis. Ssssttt…. En eet smakelijk!

Meer vestigingen

Inmiddels zijn er meerdere vestigingen van Yoghurt Barn in Amsterdam en Haarlem. Kijk op de website voor de adressen en openingstijden.

culy0001culy0002culy0003culy0004

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.