Redactie
Redactie Inspiratie 1 jul 2013
Leestijd: 3 minuten

14 x de coolste, meest unieke Starbucks filialen wereldwijd

Dat je bij koffie-keten Starbucks niet zomaar voor een simpel bakkie komt maakte het onlangs geopende filiaal op de Amsterdamse bloemenmarkt al duidelijk. Starbucks houdt van uitpakken; zowel qua service als interieur. Waar je moet zijn voor een écht bijzondere koffie-experience? Nou, op een cruiseschip midden op de oceaan of in het hart van het shoppingcentrum van Shanghai bijvoorbeeld. 

1. Kobe, Japan
Dit filiaal in Japan heeft de sfeer van een ouderwets koffiehuis met het originele 20e eeuwse interieur.

648575

2. New Delhi, India
Toen het eerste Starbucks filiaal opende in New Delhi, stonden de rijen dubbeldik. Het interieur is gemaakt van lokale materialen en naast de welbekende brownies liggen traditionele Indiase hapjes.

648576

3. Bangkok, Thailand
In Thailand zijn al minimaal 150 Starbucks filialen, maar dit is toch wel de coolste van allemaal. De moderne drive-in maakt het mogelijk om vanuit de auto je favoriete latte of frappuccino te bestellen en is zo milieuvriendelijk mogelijk ontworpen. Weer eens wat anders dan het traditionele Starbucks filiaal!

648577

4. Singapore
Dit geweldige Starbucks filiaal is gesitueerd in een winkelcentrum, hoewel je dat misschien niet zo zou zeggen…. Extraatje: hij is 24 uur per dag geopend.

648578

5. Californië, Amerika
Nog zo’n drijvend Starbucks filiaal, dit keer een USS Boxer, ofwel een heus oorlogsschip met de naam ‘Starboxer’. Geniaal. Verwacht hier verder alles wat je van een normaal Starbucks filiaal ook kunt verwachten, exclusief bijzonder uitzicht!

648579

6. Shanghai, China
In het hart van Xintiandi, een populair toeristengebied in Shanghai, vind je een doodnormaal Starbucks filiaal maar dan in een prachtig traditioneel jaren ’20 Skikumen gebouw.

648580

7. Amsterdam
Ja, ook in onze hoofdstad vind je geweldige Starbucks-pareltjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘Starbucks the Bank’ aan het Rembrandt-plein? Deze zogenaamde concept store (compleet met Coffee Theatre) is gevestigd in een historisch pand van de Amsterdamsche Bank en waanzinnig ingericht. Ben je er nog niet geweest? Wij zeggen: ga er een kop koffie halen!

648582

8. Squaw Valley, Californië
Ook tijdens het skiën heb je natuurlijk behoefte aan een fijne kop koffie. Sorry? Ja, dit Starbucks filiaal in Squaw Valley in Californië is ‘s werelds eerste plek waar je al skiënd je dagelijkse cafeïne shot kunt halen. Handig!

648583

9. Tukwila, Washington
De basis van deze Starbucks vestiging in de staat Washington, vlakbij Seattle, zijn vier enorme zeecontainers (!). Het ontwerp is super innovatief en eco-friendly tegelijkertijd én ziet er gewoonweg ontzettend cool uit. Waarom zeecontainers vraag je je misschien af? Dat heeft te maken met het idee om dezelfde containers waar Starbucks zijn koffie en thee wereldwijd in vervoerd te ‘recyclen’ en terug te laten komen in het concept.

648584

10. Fukuoka, Japan
Met het gevoel alsof je midden in het bos staat, zorgt dit Starbucks filiaal in Japan voor een unieke, back to nature experience.

648585

11. Op een boot: Royal Caribbean Cruises’Allure of the Seas
Nog zo’n drijvend Starbucks initiatief is dit filiaal midden op een cruiseschip. Het schip, met plaats voor zo’n 5400 passagiers, is misschien niet het grootste maar wel één van de meest bijzondere filialen wereldwijd.

648586

12. Xi’an, China
Naast bijzondere interieurs zijn er ook vestigingen met een bijzondere aanzicht van buitenaf. Neem dit Starbucks filiaal in China: met de asymmetrische houten panelen heeft de winkel meer weg van een soort oorlogsschip dan een koffietent, vind je niet?

648587

13. Dubai
Bijna in elk groot winkelcentrum loop je vroeg of laat tegen een vestiging van Starbucks aan, zo ook in de enorme Ibn Battuta Mallin shopping mall in Dubai. Maar dat het interieur zó extravagant en glamourous kon zijn, hadden we nooit voor mogelijk gehouden.

648588

14. Breckenridge, Colorado, Amerika
Misschien moet je even twee keer kijken, maar dit is toch écht een Starbucks filiaal. Je zou dit schattige ‘koffiehuisje’ in Breckenridge in Colorado toch bijna missen als er geen Starbucks bord bij stond.

648589

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.