Culy
Culy Inspiratie 23 apr 2013

Starbucks opent aan Amsterdamse Bloemenmarkt

Starbucks opent woensdag 24 april de deuren van een nieuwe vestiging in Amsterdam. Om precies te zijn aan de Singel 480, midden op de eeuwenoude Bloemenmarkt in het centrum van de stad. Culy nam alvast een kijkje.

“Het interieur weerspiegelt het karakter van de Bloemenmarkt en brengt een ode aan de grachtengordel”, aldus designer Ad de Hond, die deze vierde Amsterdamse vestiging samen met zijn team ontwierp. “Voor deze vestiging heb ik me laten inspireren door Nederlands design en architectuur en de lokale identiteit van de Bloemenmarkt. Ik wilde deze ruimte het verhaal laten vertellen achter Starbucks koffie en tegelijkertijd de eeuwenoude geschiedenis van Amsterdam tot leven brengen.”

Het pronkstuk van de vestiging is de groene marmeren toonbank, die refereert aan de grandeur van huizen aan de grachtengordel uit de Gouden Eeuw. De vestiging ademt het gevoel van een bloemenwinkel door de muurschildering van koffieplanten en de grote collectie vintage vazen gevuld met bloemen.

Maar genoeg over design gepraat: hier kom je voor koffie (“en een glimlach!”, aldus de filiaalmanager). Alle bekende Starbucks koffiedrankjes zijn hier te koop; van frappuccino tot latte. Centraal staat de espresso van Guatemala Antigua bonen; zacht kruidig en een beetje cacao-achtig. Erg lekker.

Starbucks Bloemenmarkt, Singel 480, Amsterdam

culy0004culy0005culy0001culy0002culy0003

Foto’s: Tycho Müller

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Starbucks opent aan Amsterdamse Bloemenmarkt
Sluiten