Redactie
Redactie Inspiratie 6 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

10 foodtrends waar we in 2016 helemaal klaar mee zijn

We schrijven op Culy.nl natuurlijk aan de lopende band over foodtrends. We volgen ze op de voet, maar met een aantal trends zijn we méér dan klaar dit jaar. Komt -ie:

1. Ambachtelijk tussen aanhalingstekens. Elk product is opeens ambachtelijk, of naar ambachtelijk recept, zelfs het supermarktbrood en de fabrieksmayonaise. Puur en eerlijk? Not so much.

2. Gekke hybrid foods. De cronut, de éclair hotdog, de hartige macaron, de Dr. Oetker pizzaburger. Nee. Gewoon, nee.

3. Veel te drukke foodhallen. Wij zijn groot fan van leuke food courts waar je bij elk kraampje een andere lekkere hap kunt halen. Maar veel te drukke plekken, vol vretende mensen, met te weinig zitplek en amper wc’s, daar worden we niet vrolijk van. Al helemaal niet van de frituurgeur die in je kleding blijft zweven. Afzuiginstallaties, please?

4. Onzindrankjes. Alkalisch water dat zwart is door fulvine mineralen, water met berkensap, sowieso elk water dat uit een verlaten bos uit Groenland zou moeten komen… Dubieus.

5. Houtskool in drankjes (en eten). Lees ons artikel erover waarom het – waarschijnlijk – helemaal niet zo goed voor je is.

6. Gin tonic in een vissenkom. Lekker, een gin tonic, maar waarom worden ze toch zo vaak geserveerd in enorm glazen vissenkommen? Een goede tumbler is fine with us.

7. Kip aan ‘t spit restaurants. Hoeveel kunnen er nog openen?

8. Idem dito: Nutella wafel-ijs-donut zaken.

9. Vervangen om ‘t vervangen. Als je coeliakie hebt, of intolerant bent voor gluten of tarwemeel, of een lactose-allergie hebt: ja. Maar waarom is opeens iédereen alles aan het vervangen? Het is uiteraard een vrije keus, maar een soja-cappuccino haalt het echt niet bij eentje gemaakt met koemelk. Net als dat brownies van teffmeel écht niet zo lekker smaken als die met witte bloem. Trust us.

10. Geen verrassing: zogenaamde superfoods. Broccoli, spinazie, boerenkool: allemaal top. Maar chiazaadbijenpollen en gojibessen: liever niet. Al was het alleen maar omdat ze smaken naar zaagsel en oude rozijnen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.