Redactie
Redactie Inspiratie 9 okt 2014
Leestijd: 3 minuten

10 Britse hotspots voor een middagje theeleuten en taartjes eten

Als de Britten érgens verstand van hebben, dan is het wel van thee. Dus als we dan toch in Engeland zijn, dan moeten we zeker langs één van deze prachtige theehuizen. Om te theeleuten, maar nog liever voor een uitgebreide high tea of afternoon tea vol zoetigheden en hartig lekkers.

1. Tiny Tim’s Tearoom, Canterbury

Alleen al een lust voor het oog zijn de foto’s op de Facebook-pagina van Tiny Tim’s mooiste taarten. En puddingliefhebbers opgelet! Je kan je hier zelfs aanmelden voor The Pudding Society

34 St. Margaret’s Street
Canterbury, Kent, CT1 2TG
tinytimstearoom.com

2. Claridge’s, Londen

Een afternoon tea bij Claridge’s is zeker de moeite waard als je in Londen bent. Het iserg chic en daarom vrij prijzig, maar daar is de hele setting ook naar. De dresscode? ‘Elegant smart casual’. Kapotte spijkerbroeken en petjes zijn er niet welkom…

Brook Street, Mayfair
London W1K 4HR
www.claridges.co.uk

3. The Hidden Treasure Tea Room, Devon

Hidden Treasure is ook écht een verborgen pareltje. Deze tearoom is laagdrempelig en iedereen kan hier aanschuiven. Ook mensen met een glutenallergie, want daar wordt rekening mee gehouden.

5A New Bridge St,
Exeter Devon EX4 3JW
www.hiddentreasure.biz

Bron: Facebook

4. The Willow Tearooms, Glasgow

Heel art nouveau is dit theehuis met twee vestigingen in Glasgow. Vooral de scones schijnen er erg goed te zijn.

217 Sauchiehall Street
Glasgow G2 3EX

97 Buchanan Street
Glasgow G1 3HF

www.willowtearooms.co.uk

5. Lucy’s Tearoom

Je zou het misschien niet zeggen, maar de appel- en amandelcake op de foto hieronder zijn geheel glutenvrij. Lucy’s staat dan ook bekend om haar o zo heerlijke glutenvrije menu.

The Square
Stow-on-the-Wold

www.facebook.com/lucystearoom

Bron: Facebook

6. The Three Sheep Tea Rooms, Skipton

Bij The Three Sheep serveren ze homemade scones met kersen, of met abrikoos/gembersmaak. Rijden we op de terugweg langs Skipton…?

78 High St
Skipton BD23 3LX

7. Blackbird Tea Rooms, Brighton

Ben je in Brighton? Dan moet je zeker langs dit theehuis. De beste thee en cake van de stad vind je hier. En waarschijnlijk ook het liefste hondje.

30 Ship Street
Brighton BN1 1AD
www.blackbirdtearooms.com

Bron: Flickr

8. Harriet’s Cafe Tearooms, Cambridge

Naast het theehuis in Cambridge, heeft Harriet’s ook een vestiging in Bury St. Edmonds waar je kan genieten van de lekkerste cake en een kop hete thee. Leuk: ze hebben ook een webshop.

16 & 17 Green Street
Cambridge
harrietscafetearooms.co.uk

9. Lee Rosy’s Tea, Nottingham

Lee Rosy’s Tea klinkt misschien wat truttig, maar dat is dit theehuis juist verre van. Vooral de vegan peanut-butter cookies moeten bij deze edgy zaak in Nottingham erg lekker zijn.

17 Broad Street
Nottingham NG1 3AJ
www.lee-rosy.co.uk

10. Miss B’s Tea Rooms, Melton Mowbray

Ben je een fan van Engelse pie? Proef bij Miss B’s dan de pork pie, die schijnt er goed te zijn. Wel met een kopje thee toe. Uiteraard.

34A Market Place
Melton Mowbray
www.missbstearooms.co.uk

Zin gekregen in een afternoon tea, maar dan iets dichterbij huis? Bekijk dan eens dit artikel over taart eten in Amsterdam. Een lekker kopje thee kan je bij deze zaken er gegarandeerd bij krijgen!

Bron: Facebook

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.