Gym&Gin

Frank Huson en Maaike Groenewegen dreven dertien jaar lang restaurant Huson in het chique Scheepvaartkwartier in Rotterdam. Nu is er – verscholen tussen sportvelden en op een paar stappen van de Kralingse Plas – Gym&Gin.

Hier bereiden ze bestsellers als softshellcrab met tonijn en sushibowl met rauwe zalm en noemen ze Gym & Gin “dé culinaire underground hotspot in een van de leukste steden ter wereld”.

Van het interieur worden we ook vrolijk: groene tegels tot aan het plafond, stalen glazen deuren, een lange bar (met cocktails), banken, een DJ set en hangende amarillissen…

Balans

In deze zaak draait het allemaal om balans: evenwicht in verfijnd eten, evenwicht in een gezonde lifestyle zonder het genieten te vergeten. Een plek waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren.

Van ontbijt (kokos yoghurt met granola, boekweitpannenkoekjes met banaan en honing, avocado met ei en sappen uit de slowjuicer), tot lunch (steak tartaar, Japanse bouillon, een luxe saladbar) en diner (softshellcrab met tonijn, gestoomde home made dim sum, een steak van de Big Green Egg, risotto met truffel).

High Gin

In plaats van High Tea serveert Gym&Gin een ‘most unusual High Gin’. Hendrick’s Gin met een aardappelkroketje, sushirijst met rauwe tonijn, rijstcrackers, sandwich gerookte zalm en Vietnamese rijstvelloempia met garnaal, komkommer en koriander. Te reserveren voor twee personen à €45,-.

Foto’s: Atelier Odette