Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 6 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

‘De linzensoep in Turkije is het allerlekkerst!’

Buiten je eigen comfortzone wachten verrassingen. En wie is er nu niet gek op een lekkere verrassing? In deze nieuwe rubriek leren we samen met Valle del Sole iedere keer een nieuwe keuken kennen.

Adile Ceylan (34) daagt Mariëlle Wisse (28) uit om aan de slag te gaan met het recept voor Mercimek Çorbası (Turkse linzensoep) dat zij van haar oma heeft overgenomen. Maar eerst vertelt ze waarom ze nu juist voor dit gerecht heeft gekozen.

Peuter in de keuken

Adile: “Mijn zus en ik zijn in Nederland geboren, onze ouders in Turkije. Mijn moeder verliet op haar veertiende het ouderlijk huis om in de grote stad te gaan studeren. Daardoor had mijn oma niet echt de kans gekregen om haar te leren koken. Dat moet anders, hebben ze gedacht toen mijn zus en ik werden geboren.

Als peutertje keek ik aandachtig toe hoe mijn oma zelf brood maakte. Maar alleen kijken was niet genoeg. Ik kreeg zelf ook altijd een stukje deeg om mijn eigen broodjes mee te maken. Geweldig vond ik het! Langzaam maar zeker leerde ik steeds meer en zodoende stond ik op mijn negende al zelf in de keuken om Pilav (Turkse rijst) te maken. 

All time favorite

Een van mijn all time favorites is linzensoep. Het doet me denken aan de wat koudere dagen en ik krijg er direct een warm gevoel bij. Tegelijkertijd doet het me denken aan de ramadan. Bij welke familie je tijdens die periode ‘s avonds ook aanschuift: er staat geheid linzensoep op tafel. Het is lekker vullend, makkelijk te maken en je kunt er je eigen draai aan geven.

Mijn moeder stopte de linzensoep altijd vol met groenten, zodat we allemaal aan onze vitamines kwamen zonder het zelf door te hebben. Die truc haal ik nu ook uit bij mijn zoontje (3). En lekker dat ie het vindt! Het recept dat ik met jullie deel, is dat van mijn oma. Een echte klassieker dus!

Bron: eigen beeld

Altijd tijd voor linzensoep

De lekkerste linzensoep eet je in Turkije. Wij gaan ieder jaar die kant op en of we nu overdag aankomen of middenin de nacht: het eerste wat we doen, is stoppen voor een lekkere kom soep. Maar geloof mij: dit recept van mijn oma doet daar niet voor onder. Het kan bijna niet anders, maar ik hoop dat je het lekker vindt. Bismillah!”

Benieuwd naar het recept of wil je weten wat Mariëlle ervan heeft gebrouwen? Beide lees je via deze link!

In samenwerking met Valle del Sole

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.