Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 24 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

3x dit wist je nog niet over ons eetpatroon

Aardappels, vlees en groenten. Voor veel van ons jaren geleden misschien wel dagelijkse kost. Inmiddels zijn we steeds meer producten en gerechten uit verschillende wereldkeukens gaan omarmen. Maar wat valt er nog meer op als we kijken naar het eetpatroon en consumptiegedrag in ons land? Een aantal bevindingen op een rij.

1.       Home is where the food is

Nederlanders zijn huismussen, zo blijkt. Bijna 85% van al ons eten en drinken wordt thuis genuttigd.

Welke voedingsmiddelen we het vaakst buitenshuis eten? Fruit, noten, olijven, koek, gebak en bouillon. In een restaurant kiezen we voor vis, schaal- en schelpdieren en alcoholische dranken.

2.       Wegen maar!

Elke dag gaan er in Nederland kilo’s eten en drinken doorheen: wel 3,1 kilogram per persoon gemiddeld.

De hoeveelheid verschilt natuurlijk per leeftijdsgroep. Zo eten en drinken peuters gemiddeld maar 1,6 kilogram per dag. Wie de koplopers zijn? Dat zijn de mannen in de leeftijd 18 tot 50 jaar met een gemiddelde van 3,7 kilogram aan consumpties per persoon.

3.       Steeds gezonder genieten

We leggen steeds gezondere producten op ons bord, zo blijkt uit de meest recente Voedselconsumptiepeiling van het RIVM. Tussen 2019 en 2021 werd het eetpatroon van 3.500 kinderen en volwassen in kaart gebracht, en wat bleek: we zijn een stuk beter op onze voeding gaan letten. Zo eten Nederlanders meer plantaardige producten zoals groente en fruit, ongezouten noten en peulvruchten en minder rood en bewerkt vlees. Ook drinken we minder suikerhoudende dranken. Zowel volwassenen als kinderen doen het steeds beter op dit gebied.

Belangrijk natuurlijk om die gezonde lifestyle ook in drukke periodes vol te houden. Hoe veel je als fan van Culy ook van eten houdt, misschien heb je niet altijd de tijd of zin om zelf achter de potten en pannen te staan. Uitgekookt heeft dan een makkelijk en gezond alternatief: vers bereidde maaltijden, gekoeld bij jou thuisbezorgd.

Bron: Uitgekookt.nl

Het gemak proeven

De maaltijden uit de boxen van Uitgekookt zijn bereid met verse seizoensgroenten en bevatten geen overbodige toevoegingen. Een ideale aanvulling op een gezond eetpatroon dus! Iedere week gaan de chefs en voedingsexperts van Uitgekookt.nl samen aan de slag om een afwisselend menu van 24 gerechten samen te stellen. Dankzij de voedingsexperts weet je zeker dat de maaltijden de voedingsstoffen bevatten die je nodig hebt.

De dagverse maaltijden worden bovendien gratis thuisbezorgd. Na levering zijn de gerechten in de koelkast vijf dagen houdbaar. Zo heb je altijd iets gezonds achter de hand.

Bron: Uitgekookt.nl

Gezond eetpatroon

Zelf proeven? Of wil je weleens ervaren hoe makkelijk gezond eten kan zijn? Voor 25 euro bestel je één van de voordeelboxen van Uitgekookt. Daarmee kun je meteen vier keer aan tafel.

In samenwerking met Uitgekookt.nl

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.