Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 15 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Video: deze geometrische taarten zijn te mooi om op te eten

Geometrische taarten maken: je moet het inzicht er maar voor hebben. Dat zit wel snor bij Dinara Kasko. Deze voormalig architect is nu chef de patisserie. Met verschillende lagen chocolade creëerde ze deze indrukwekkende taarten.

Dinara werkte samen met kunstenaar José Margulis aan dit project. Hij maakt doorgaans vooral sculpturen van plastic, maar de twee gingen nu aan de slag met taart en chocolade. Da’s even andere koek dus!

geometrische taarten

Geometrische taarten

Met geometrische abstractie en kinetische kunst maakte de kunstenaar eerst patronen in lagen plastic. De chef gebruikte die patronen daarna om verschillende lagen te snijden uit chocolade. Ze rangschikte ze op de taarten, en creëerde zo een interessant gelaagd effect met kleuren en vormen.

Wat het duo met het project probeerde te bereiken: kunst omzetten in iets eetbaars, dat dus zou vergaan. “De vergankelijkheid van de kunst benadrukt de vluchtigheid in ons leven”, zegt Dinara daarover. “Maar de vorm en de smaak van de taarten moet in elk geval een blijvende indruk achterlaten.”

geometrische taarten

Eetbare kunst

Deze kunst was – gelukkig – niet alleen smakelijk om naar te kijken, maar ook om te eten. Denk aan chocoladestreusel, frambozenbier, chocolademousse en meringue.

Een ander eetbaar kunstwerk was gemaakt van streusel, amandelcake, confit van kersen en yoghurtmousse.

Het duo maakte de taarten speciaal voor een Amerikaans magazine over patisserie. Ze zijn dus helaas niet te koop. Wél verkoopt de chef op haar website bijzondere bakvormen waarmee je thuis zelf geometrische taarten kunt maken.

geometrische taarten
geometrische taarten
Bron: Dinara Kasko

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.