Redactie
Redactie Video's 10 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Interessante BBC-docu: The truth about food

Is koffie eigenlijk slecht voor je gezondheid? En is het beter om drie maaltijden per dag eten, of juist meer? En wat is de invloed van voedsel op ons geluk, geheugen en gezondheid?

door Chantal Bolleman

Er wordt veel onzin verteld over eten en de werking ervan op ons lichaam. Daarom maakte de BBC in 2007 de 6-delige serie The truth about food. Niet nieuw dus, maar veel Culy-lezers bleken deze docu-serie nog niet te kennen.

In de serie gaan de makers zoek naar de waarheid achter eten. In de documentaire wordt een groep van 500 personen onderworpen aan verschillende experimenten, per aflevering wordt een ander onderwerp besproken.

De eerste aflevering gaat over hoe je gezond kunt blijven. Daarna wordt er onderzocht hoe eten je sexy kan maken, wat voor eten je het beste aan je kinderen kunt geven, hoe je slank, mooi en jong blijft en in de laatste aflevering wordt verteld wat je moet eten om ‘de beste’ te worden.

In de documentaire worden mythes over eten ontkracht en proberen de makers de waarheid, door wetenschappelijk onderzoek, naar boven te krijgen. De serie is terug te kijken op Youtube. De eerste aflevering zie je hieronder:

Ook werd er destijds een boek naar aanleiding van de serie gemaakt: The truth about food (eerlijk over eten) van Jill Fullerton-Smith, voor € 15,- te koop in de (digitale) boekhandel.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.