Redactie
Redactie Video's 6 nov 2012
Leestijd: 1 minuut

Exclusieve video: making of… Chocoladejuwelen

Nederlanders eten in totaal ruim 84 miljoen kilo chocola per jaar en die hoeveelheid blijft toenemen. De wereldwijde vraag naar cacao groeit ook hard en cacaoboeren kunnen deze groei nauwelijks aan. Volgens ontwikkelingsorganisatie Solidaridad kan de lekkernij daarom een schaars en daarmee luxe goed worden, als de cacaoproductie niet verduurzaamt. Reden voor chocoladefabrikant Mars om samen met Solidaridad Nederlanders hiervan bewust te maken.

Om het toekomstbeeld van een dreigende schaarste aan cacao te schetsen legden zij de link naar sieraden en openden zij onlangs de eerste Chocoladejuwelier in Nederland, met sieraden volledig gemaakt van chocolade. Sieraden zijn luxe artikelen, vervaardigd van hoogwaardig maar schaars materiaal. Eigenschappen die in de toekomst ook van toepassing kunnen worden op chocolade, als de cacaoproductie niet verduurzaamt.

l_Mars-Chocoladejuwelen_c_508e3a4095efcl_Mars-Chocoladejuwelen_h_508e3b3d604c5Schermafbeelding 2012-11-06 om 13.25.33

De opening van de Chocoladejuwelier werd verricht door Lauren Verster, die ook een deel van de sieraden ontwierp. Culy.nl heeft de hand gelegd op een exclusieve video van de making of. Hoe kwamen deze eetbare juwelen tot stand?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.