Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 21 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Video: in Disney World (Florida) zit stiekem een toprestaurant

Als we de woorden ‘eten’ en ‘Disney World’ in dezelfde zin gebruiken, gaat je brein vast richting friet en hamburgers. Toch zit er in Disney World in Florida een toprestaurant verscholen. Bij Tiffin eet je Wagyu beef, duurzaam gevangen vis en terrine van varkensvlees met koffie.

Stevige smaken

Restaurant Tiffin ligt in het ‘Animal Kingdom’: één van de pretparken in Disney World. De restaurants in dat park serveren volgens dat thema allemaal gerechten uit de Afrikaanse, Aziatische en Amerikaanse keukens.

Bij Tiffins is dat wat breder getrokken: hier kookt chef David Njoroge met lokale ingrediënten gerechten uit de wereldkeuken. Het resultaat is een verrassend menu met stevige smaken.

Disney World Tiffins

Van Wagyu tot groene papaya

Zo vind je hier op je bordje Wagyu vlees dat 72 uur sous-vide is gegaard, daarna geschroeid en geserveerd met demi glacé van komijn en chimichurri.

Ook een spektakelstuk is de krokante yellowtail snapper. De vis wordt in zijn geheel gefrituurd en opgediend op zwarte rijst en een saus van gefermenteerde zwarte bonen. Daarbij gaat wat groene papayasalade.

Disney World charcuterie

Huisgemaakte charcuterie

Maar het stokpaardje van Tiffins is de plank met huisgemaakte charcuterie. Daarop vind je worst van Wagyu met citroengras, pastrami van eend en terrine van varkensvlees met Ethiopische koffie.

Mocht een reisje naar Orlando, Florida voorlopig niet in de sterren staan, dan kun je in bovenstaande video alvast likkebaarden bij een voorproefje van het restaurant.

Tiffins Disney World

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.