Redactie
Redactie Video's 17 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

De leukste nerdy culinaire YouTube-kanalen

Allemaal leuk en aardig, die flashy Jamie Oliver kookvideo’s en gelikte Amerikaanse receptfilmpjes op YouTube, maar soms hebben we behoefte aan rust, uitleg en een tikje nerdiness. Dit zijn de leukste nerdy culinaire YouTube-kanalen.

America’s Test Kitchen

In deze testkeuken wordt alles eindeloos getest en superduidelijk uitgelegd. Wat zijn de beste pannen, hoe werkt sous-vide, en wat is de scheikundige verklaring voor bepaalde reacties in de pan?

ChefSteps

De jongens van ChefSteps zijn jong, overenthousiast en helemaal gek op koken. Ze noemen zichzelf food nerds en benaderen ingrediënten met een bijzondere kijk. Daarnaast zijn ze dol op sous-vide koken, zelfs zó dol dat ze binnenkort een eigen apparaat hiervoor uitbrengen.

Tot slot zijn de gasten van ChefSteps ook vooral jong en geven ze elkaar maffe opdrachten. Wat je zoal in een tosti-apparaat kunt stoppen, bijvoorbeeld.

Food Wishes

‘Hello, this is chef John, from Fóóódwishes dot com…’ Als je dit kanaal eenmaal volgt, ben je om. De recepten zijn allesbehalve nerdy, maar de stem en humor van chef John is zo ultiem droog, dat je al snel verkocht bent.

River Cottage

De allerliefste foodnerd ter wereld is voor ons Hugh Fearnley-Whittingstall. Deze chef van The River Cottage maakt ook aandoenlijke filmpjes, altijd vol gortdroge Britse opmerkingen.

Chowhound

Op dit kanaal vond je eerder altijd een hoop (grappige) how-to video’s, maar inmiddels gooien deze stoere mannen het over een andere boeg. Culinairder, meer uitleg en behind-the-scenes beelden. Daar worden we blij van.

The Food Lab bij Serious Seats

Het Serious Eats-kanaal is een allegaartje van verschillende kookstijlen. De rubriek The Food Lab is onze favoriet: een wetenschappelijke benadering van koken, met handige technieken en vernuftige tips.

Kitchen Conundrums bij Everyday Food

En tot slot: de rubriek van Everyday Food. Dit kanaal, van het team van Martha Stewart, maakt elke dag heerlijke video’s. In Kitchen Conundrums worden allerlei problemen in de keuken getackled: van mislukte jus en slappe frietjes tot de ideale verhoudingen voor taartdeeg.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.