Restaurants 7 jun 2016 Culy

Yirga

Yirga is een tof zaakje in het centrum van Breda waar ze werken met lokale, duurzame en gezonde producten, maar vooral ook smaken van over de hele wereld.

Het interieur is licht met veel pastelkleuren, natuurlijke materialen en een prachtige roze racefiets grijpt gelijk je aandacht. Ga zitten in de loungestoelen of neem plaats aan een tafeltje, en laat je verwennen met al het lekkers uit de keuken.

Doordeweeks openen de deuren om 09.00 en in het weekend iets later (om 09.30 en 10.00). Ontbijt met American pancakes met vanillecrème, yoghurt met fruit, granola en maple syrup of toast met hazelnootboter en aardbeien, en natuurlijk een lekkere kop koffie of thee. Behoefte aan een vitaminenboost? Ga dan voor een slowjuice of smoothie.

Yirga Breda4Yirga Breda5

Zodra de klok 10 slaat is het tijd voor brunch! Dan serveren ze extra veel lekkers zoals gepocheerde eitjes met zalm, taartjes en meer. Daarnaast kun je er natuurlijk ook ‘gewoon’ lunchen met verrassende gerechten.

Denk aan een broodje gerookte zalm met gepocheerde eitjes en gezouten komkommer, een broodje kip met ingelegde wortel, appel, hazelnoot en broccoli, met tomaatjes, feta, venkel en geroosterde-paprikacrème of een tosti met Livar-spek. Wil je liever geen brood eten? Dan is er ook altijd een zalige (vega) salade en soep.

Wat betreft het zoet kunnen we snel zijn: de keuze is reuze, maar vooral erg smakelijk. De lemongrass cheesecake is inmiddels favoriet bij velen, de brownies zijn to die for en de molenkoek met haver, kaneel en rozijn is weer eens wat anders.

De prijzen liggen er iets hoger dan bij een gemiddelde lunchroom (broodjes gaan vanaf €6,50 over de toonbank), maar dat is het zeker waard!

Yirga is dinsdag tot en met zondag geopend. Kijk op de website voor meer informatie. 

Yirga Breda3Yirga Breda2Yirga Breda
Reageer op artikel:
Yirga
Sluiten