Redactie
Redactie Dineren 20 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Worst

Worst is de gezellige buurman van restaurant Marius in de Amsterdamse Zeeheldenbuurt. Een van onze favoriete hotspots in de stad – en niet alleen omdat uw hoofdredacteur er tegenover woont…

Bij Worst drink je de lekkerste wijnen (heel prettig ook per half glas te bestellen) en eet je, goh, worst. En ham. En nog meer. Onze aanrader is de aufschnitt, dan krijg je lekker van alles wat op een houten plankje. De pancetta en chorizo zijn zeer smakelijk, en echte Bourgondiërs mogen de pieds de cochon met witte bonen en geroosterde tomaat (écht lekker!) ook zeker niet overslaan.

Op dinsdagavond is er een wekelijks 3-gangen menu voor de prachtige prijs van €22,50, inclusief een glaasje wijn bij het hoofdgerecht en koffie of thee na het toetje.

Sinds oktober 2014 kun je ook lunchen bij Worst; met een lekker glaasje wijn of cider genieten van de beste worst, ham, sandwiches, soepen en meer.

En *op fluistertoon* de echte aanrader: de heerlijke brunch op zondag. Uitbrakken bij Worst met traditionele Bircher muësli of boekweitpannenkoekjes. Wacht,  er is ook geroosterde brioche met roerei, ham en asperges? En eieren op z’n Florentijns, met goddelijke Hollandaisesaus? Wij weten wel waar we voor kiezen.

Op zaterdagavond met een wijntje op het krappe doch gezellige Worst-terras, en dan op zondagochtend… ehm, middag, terug voor meer.

Worst Amsterdam

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.