Redactie
Redactie BBQ, Grill 6 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Waag

Waar de waag in Leiden zo’n 400 jaar geleden werd gebruikt voor het wegen van handelswaren, is het inmiddels al lange tijd in gebruik voor andere doeleinden. Zo werd kort geleden de binnenkant volledig verbouwd en dient het nu als restaurant Waag. Hier kun je terecht voor een ontbijt, lunch of diner onder de prachtige gewelven van de monumentale Boterhal óf in de prachtige glazen aanbouw. 

Voor de nieuwe invulling en aankleding werd het geheel omgetoverd tot een nog mooier pand. Met grote Perzische tapijten, warme kleuren en perfecte verlichting is de sfeer op een warme manier modern, maar kent het genoeg aanwijzingen naar de geschiedenis van het gebouw. Zo vind je aan de muren onder andere een galerij met portretten en weegschalen.

Omdat het gaat om een rijksmonument was het niet mogelijk om een keuken in het gebouw te vestigen. Om deze reden werd er een extra serre aangebouwd waar je kunt zitten met zicht op de grote open keuken.

Het menu

In de middag kom je bij Waag voor een stevige lunch met boterhammen, belegd met allerhande ingrediënten als carpaccio, zalm, boerenkaas en kalfssucade met tonijnsaus. Ook serveren ze verschillende wraps, club sandwiches, croques, salades en warme gerechten.

‘s Avonds staat de Josper houtskoolbarbecue centraal, waarop verschillende soorten vlees, vis en gevogelte worden bereid. Centraal staat de kip, die op zowel Franse of Portugese manier wordt klaargemaakt. De prijzen variëren van €14,50 tot €21,50 voor een hoofdgerecht.

Waag is maandag tot en met zaterdag vanaf 08.00 en op zondag vanaf 10.00 uur geopend. Kijk voor meer informatie op de website.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.