Redactie
Redactie Inspiratie 6 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Waarom elke vleesliefhebber een keer bij Hawksmoor in Londen moet eten

Er zijn van die gerechten waar ons buikje altijd een plekje voor vrij houdt: een bord romige carbonara, steamed buns met buikspek & hoisin en… de perfecte steak. Waar je die het beste in Londen eet? Wij vertellen je vandaag alles over Hawksmoor.

Het restaurant dat inmiddels is uitgegroeid tot een keten werd in 2006 opgericht door Will Beckett en Huw Gott. Met een plan om de mooiste stukken rundvlees van alleen de beste kwaliteit aan de man te brengen, veroverden ze al vrij snel de rest van Londen en nog verder.

Vier jaar later werd een tweede zaak geopend en inmiddels zijn er in totaal zeven, in onder andere Spitalfields, Seven Dials, Soho en Guildhall.

Wat het grote succes heeft bepaald? Met Hawksmoor wordt laten zien dat een steak house niet per sé iets Amerikaans hoeft te zijn, maar ook in perfectie kan uitstijgen aan de andere kant van de oceaan.

Het walhalla voor vleesliefhebbers

Op het menu staan gerechten om je vingers bij af te likken als beenmerg met gekaramelliseerde uien, coquilles met witte port, steak tartare en potted beef & bacon met yorkshire puddings.

Bij het vlees, dat je bestelt per ons, kun je kiezen uit verschillende sauzen (onder andere béarnaise, beenmergjus en ansjovis-Hollandaise), toppings (een halve kreeft, gegrild beenmerg en maple bacon) en een rits aan bijgerechten (van frites tot creamed spinach).

Ook vind je naast een keur aan vleessoorten verschillende vis- en vega gerechten, en serveren ze superb cocktails.

Het moge duidelijk zijn: als vleesliefhebber wil je niet alleen naar Hawksmoor, je moét erheen. En bestel dan alsjeblieft de steak tartare, een rib-eye met daarop gegrild beenmerg en een flinke kan béarnaisesaus. Wedden dat je dolgelukkig naar huis keert?

Kijk voor meer informatie, de locaties en openingstijden op de website van Hawksmoor. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.