Redactie
Redactie Dineren 28 dec 2014
Leestijd: 1 minuut

Vondelpark3

Op een van de mooiste plekken van Amsterdam, middenin het Vondelpark, opende afgelopen zomer Vondelpark3. Een heerlijk restaurant voor ontbijt, lunch, borrel én diner.

Toen het oude Filmmuseum haar deuren sloot en verhuisde naar de overkant van het IJ (nu EYE genaamd), sloot ook het bijbehorende café Vertigo in het Vondelpark haar deuren. Gelukkig is er een nieuwe bestemming voor het pand.

Het voormalige Vondelpaviljoen (de overkoepelende naam voor het gebouw) opende onder de naam VondelCS. Hierin huist de redactie van AVRO/TROS, maar ook het restaurant Vondelpark3.

Vondelpark30003

Hier kan je de hele dag door terecht voor alles waar je trek in hebt: een ontspannen ontbijt, lunch met salades en broodjes, een stevige kop koffie of muntthee en ‘s avonds is er de keuze uit mediterrane gerechten in een modern jasje. Uiteraard is het enorme terras buiten behouden: de ideale hang-out in de warmere maanden.

Culy prikte er zowel een vorkje tijdens de lunch als het diner, en genoot van gerechten als caesar salade met scharrelkip, steak tartare met een kwarteleitje en rode poon met scheermessen en kokkels uit de Waddenzee en zoete aardappelpuree.

Naast lichte gerechten vind je ook een goede keuze aan stamppotten op de kaart: traditioneel met knolselderij of spitskool, maar ook nieuwerwets met quinoa en huisgerookte zalmforel.

Klik hier voor meer informatie over Vondelpark3, zie hier de menukaart en hier de Facebook-pagina. Reserveren is aan te raden.

Vondelpark30004Vondelpark30005

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.