Redactie
Redactie Restaurants 7 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Aris Zwarthoed: een duurzame viswinkel met een enorme passie

Onder de rook van Eindhoven vind je het landelijk gelegen Aalst-Waalre. Dat je een TomTom nodig hebt is misschien wat overdreven, maar er blind heen rijden is een ander uiterste.

Toch belandde hier, in de jaren dertig, Jan Zwarthoed. Vertrokken vanuit Volendam om een nieuwe ‘visvijver’ te ontwikkelen in het zuiden van het land.

Begonnen met de verkoop van vis via marktkramen op diverse markten in het zuiden, om uiteindelijk te settelen in een viswinkel in Aalst-Waalre. En wat voor één!

We stappen binnen in een zeer moderne viswinkel waarbij de lange, fraaie toon-koel-bank meteen in het oog springt. Gevuld met een breed assortiment vis. Navraag leert dat eigenaar (derde generatie) Aris Zwarthoed elke dag op zoek is naar vis van buiten de gebaande vispaden. En dat zie je dus.

Wat je ook ziet zijn zelf gemaakte salades, soepen, vers bereide lasagnes, quiches en viskoekjes. Om mee te nemen of, zoals we merken rondom lunchtijd, ter plekke op te eten.

Terwijl we buiten even een gebakken haring als smakelijk hapje verorberen, blijven ons 3 woorden bij van deze viswinkel: passie, duurzaam en hygiëne. Passie voor vis in al haar facetten.

Ook is afval taboe. Alles wordt gebruikt (vandaar ook die heerlijke vissoep). En ik heb menig restaurant van binnen gezien, maar je kunt hier echt van de vloer eten. Het is er overal kraak- en kraakschoon.

Omdat je in deze viswinkel ook heerlijke, biologische olijfolie, vele kruiden en sauzen aantreft ontfutselen we medewerker Mathijs nog enkele tips voor heerlijke variaties met vis. Deze lees je binnenkort op Culy!

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Aris Zwarthoed: een duurzame viswinkel met een enorme passie
Sluiten