6 verrassende toppings voor oesters

Oesters smaken natuurlijk al perfect met niets meer dan een drupje citroen of een klassieke dressing van rode wijnazijn en een sjalotje. Maar wil je eens wat anders proberen, check dan deze 6 totaal andere toppings voor oesters te eten.

Hermit gin oesters

Bron: Hermit

1. Gin & zeekraal

Hermit, de Nederlandse gin waar een druppeltje water uit de Oosterschelde in zit, tipt dat hun gin heerlijk smaakt over een verse oester. Een takje zeekraal maakt het wat ons betreft helemaal af.

Juuls-Amsterdam

2. Rabarberwijn

Bij restaurant Juuls kregen we oesters gecombineerd met rabarberwijn: wijn die helemaal is gemaakt van rabarber.

Ostra, leche de tigre, ají amarillo y ponzu. Fresco, marino, punzante. Perfecta para arrancar en #Kena. #food #instafood #foodlove #foodporn #foodpic #yummy #yum #delicious #foodigers #foodgram #eat #foodstarz #delish #lunch #dinner #madrid #restaurantesmadrid #oyster #ostra #lechedetigre #ponzu #ajiamarillo #seafood

A photo posted by Clara P. Villalón (@claramchef) on

3. Tijgermelk van ponzu met gele paprika

Wat met coquilles en zeebaars kan, kan ook met oesters! Deze oester gaart een klein beetje in de tijgermelk van ponzu.

Oysters with a passion fruit pearl, salty fingers and soy sauce ??? #baracca #foodfuel #oyster #foodporn #food #instafood #foodgram #diner #lunch #love #passion #delicious #fresh #foodlove #cocktails #leuven #follow #foodblog #blogger

A photo posted by BARACCA✖️ITALIAN FOOD FUEL (@_baracca_) on

4. Passievrucht, salty fingers & soja

Bij Baracca in Leuven combineren ze oesters met passievrucht, salty fingers (een zeekraal-achtige cress) en sojasaus. Een superlekkere combi van zoet en zilt.

I'm a happy girl right now. This was the smallest of the bunch at the market. I have never seen oysters so large before • it was creamy and delicious • #barcelona #oyster #oysters #food #europe #market #laboqueriamarket #spain #seafood #food #foods #yummy #delicious #foodporn #foodie #foodstagram #foodlover #travel #nomnom #hotsauce #pepper

A photo posted by Emma (@abitobrit) on

5. Hot sauce

Wij gaan voor de variant met Sriracha, afgemaakt met een beetje geraspte gember en een drupje limoen. Maar je kunt natuurlijk elke hot sauce gebruiken die je lekker vindt.

oester bloody mary

6. Met een Bloody Mary

Dit aten we vorig jaar op Into The Great Wide Open: het muziekfestival op Vlieland met ook een heerlijke culinaire line-up. Een Bloody Mary on the side, die je voorzichtig in de oester moest gieten. Lekker!

Reageer op artikel:
6 verrassende toppings voor oesters
Sluiten