Redactie
Redactie Aziatisch 19 jul 2013
Leestijd: 1 minuut

Surya: Indiaas genieten in Amsterdam

Zoek je een Indiaas restaurant in Amsterdam? Look no further. Wij aten onlangs bij Surya (“zon”) in de Amsterdamse Pijp en zijn groot fan geworden. Terwijl veel Indiase restaurants alleen aan take-away doen of voor fastfood gaat, nemen ze bij Surya juist uitgebreid de tijd voor jou. In een heerlijke loungesfeer, met fijne pluche banken en ronde tafels, geniet je van ongelooflijk goed Indiaas-Nepalees eten. Van papadums tot kip korma (onze favoriet!), spicy kikkererwten met knoflook-naanbrood en vegetarische Nepalese ravioli (een aanrader!).

Naast het heerlijke eten is de service top. Eigenaar Pamma neemt met liefde alle tijd om zijn favoriete gerechten uit te leggen. Vergeet hem na je diner niet te vragen om zijn lievelingsdigestieven. Van limoncello tot whisky tot amandellikeur (allen van kleine, bijzondere bedrijfjes, en niet de grote merken). Ook fijn: bij Surya schenken ze de heerlijke wijnen van Sula, waar de Culy redactie al zo fan van was.

Laatste punt van lof: de eigenaar staat erop dat je het eten wat je niet op kreeg, meeneemt in een doggybag. Da’s bij Surya geen plastic geval, maar een prachtige stevige tas. Dat is nu écht Indiase gastvrijheid.

Er is trouwens ook een vestiging van Surya in Hilversum, aan de Langestraat 126. Gaat daarheen, en eet curry.

DotKite_Surya_02-1024x819dsc8566dsc8593 (1)surya-amsterdam-7

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.