Redactie
Redactie Restaurants 2 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

Supperclub in Odeon

Het internationaal beproefde restaurant- en clubconcept Supperclub verhuisde onlangs naar het historische pand Odeon aan het Singel 460 in Amsterdam. Culy fietste erheen, nam horizontaal plaats op een van de bedden en genoot van het culinaire aanbod.

Na jaren in de Jonge Roelensteeg gevestigd te zijn, werd nu het Singel gekozen als nieuwe locatie. Maar, de witte bedden waar je liggend dineert en borrelt, zijn gebleven. “Supperclub moet het Amsterdamse nachtleven weer persoonlijkheid gaan geven”, aldus de eigenaren.

De sfeer is excentriek maar relaxed, en het is duidelijk dat het hier om méér dan goed eten gaat. De muziek, het apart geklede personeel, de videoprojecties op de grote witte muren en de loungebedden zorgen voor een bijzondere beleving.

Robbie Baauw is het creatief mastermind van de Supperclub; het culinaire gedeelte wordt ingevuld door chefkok Joey de Vries. Dineren gaat volgens een vast concept: je begint stipt om 20.00 uur, betaalt € 69,- en krijg 8 gangen. Het menu wisselt regelmatig, maar is altijd weer razend innovatief.

Wij dineerden er op een maandag in december. Direct bij binnenkomst, nog voordat we zitten (ehh, liggen) krijgen we de eerste amuse: een zoet-hartige macaron met kreeft en framboos.

We nemen plaats en proeven het tweede gerecht: coquilles, geserveerd met witlof en een meringue van bier.

Door naar gerecht drie: zacht gegaard kalfsvlees met groene asperges, kruidenmayonaise, avocadocrème en brunoise gesneden tomaat. Het kalfsvlees smelt op onze tongen: hemels.

Verder met vis uit het vuistje: een dubbeldekkertje van zalm, krokant gebakken uitjes en kuit. Deze gang werd ontzettend leuk geserveerd: meerdere porties op één groot blad waar je een stukje van af kunt pakken om vervolgens op je hand te leggen en echt ‘uit het vuistje’ te eten.

Daarna wederom vis: inktvis met gebakken knoflook, kaantjes van bloedworst en zwarte aardappel-olijfcrème. Een duister gerecht, en de enige gang waar we niet echt warm van werden.

De volgende gang was wel helemaal naar onze smaak: ossenhaas met rode wijnsaus en een jelly van glühwein, geserveerd met bieten, granaatappel en waterkers.

Vervolgens iets verfrissends: een ijsballetje van gember en munt.

Tot slot het dessert: mango-ijs en witte chocoladeijs geserveerd met verse ananas, passievrucht en knettersnoep, getopt met witte en gouden chocolade. Zoet en zuur tegelijk.

Het eten is heerlijk, maar natuurlijk kom je bij Supperclub niet alleen voor het eten, maar vooral voor de sfeer, de drankjes en de muziek. 69 euro voor een 8-gangen menu is niet goedkoop, maar nogmaals: je betaalt ook voor de sfeer, de muziek en de geweldige bediening.

De cocktailkaart is beroemd goed: van klassiekers (Dark ‘n Stormy, Moscow Mule) tot inventieve nieuwigheden (de friszoete Double Trouble of de Horny Hendrick). En dan nog verraderlijke shotjes, zoals de Battery Acid: Jägermeister met Red Bull. Je moet ervan houden.

Supperclub is 7 dagen per week geopend voor diner. Reserveringen kunnen worden gemaakt via www.supperclub.amsterdam.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.