Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 2 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

Bij strandtent De Pit in ‘s-Gravenzande bakken ze verrukkelijke pizza’s in de houtoven

Pizza is onze grote liefde. We houden van pizza. Liefst van die lekker verse, met een korst die precíes dik genoeg is. Maar wat er nog beter is dan pizza? Pizza op het strand! Die vind je bij strandtent De Pit. En o ja, hij is nog lekker ook.

Fun fact: strandtent De Pit  heet niet zo zodat eigenaren Marleen en Matthijs de festival ‘de Grote Pit Show’ kunnen organiseren – hoewel dat natuurlijk wel een topnaam is – maar is vernoemd naar de oma van Matthijs . Hoe schattig is dat?

Het menu van strandtent De Pit

Naar De Pit ga je voor pizza. Of nou ja, ze hebben ook nog wel andere dingen, zoals gamba’s en burratasalade – maar geloof ons, je gaat erheen voor pizza (ook wel PitZa – snap je ‘m?). Er zijn allerlei soorten houtovenpizza’s, van de klassieke smaken tot bijvoorbeeld een variant met salami, ricotto en venkel, maar verkeerd kiezen kan er eigenlijk niet.

Die pizza’s worden gebakken in de grote houtovens in het midden van de strandtent, maar je hoeft niet per se bij de strandtent te blijven om ze op te eten. Je kunt ze ook bestellen en even teruggaan naar de plek op het strand waar je al je hele dag ligt te zonnen, lezen en niksdoen. Als de buzzer gaat, kun je je pizza komen ophalen om terug te gaan naar – juist – diezelfde plek in het zand die je nooit meer wilt verlaten (in ieder geval niet tot zonsondergang). Biertje erbij en you’re ready to go. 

Sunsetje ?? #sunset #strandtent #beachlife #schommelstoel #summer

16 Likes, 0 Comments – Strandtent de Pit (@strandtentdepit) on Instagram: “Sunsetje ?? #sunset #strandtent #beachlife #schommelstoel #summer”

Tweedehands meubels en meer duurzaamheid

Overigens is het ook best een idee om wél bij strandtent De Pit zelf te gaan eten. De sfeer is er namelijk heerlijk relaxed, met een inrichting die volledig bestaat uit tweedehands meubels. Er staat een oude bok uit een gymzaal, en van de tribunes uit dezelfde sporthal is een schommel gebouwd. Zelfs de houtovens zijn gemaakt van de uitgeslepen wanden van de containers die ook de strandtent vormen.

Die gebruikte meubels en materialen passen in de duurzame visie die de eigenaren van de strandtent hebben. Er wordt bijvoorbeeld ook zo veel mogelijk gebruikgemaakt van biologische wijnen en duurzame vis en tomaten komen uit de kas achter de duinen. Vrijwel alles wordt bovendien zelfgemaakt, van de tomatensaus en pesto tot de frisdranken. Niet alleen duurzaam, maar ook vers en lekker.

Het moge duidelijk zijn: hier moet je een keer heen zo lang het nog lekker weer is en je zin hebt in pizza. Of als het regent en je zin hebt in pizza. Of… Nou ja, je snapt ‘m. Als je die pizza maar een keer gaat proeven.

Het adres van strandtent De Pit

Nieuwlandsedijk
Slag Vlugtenburg
2691 KW ‘s-Gravenzande

Tot begin oktober is De Pit dagelijks geopend van 10.00 tot 00.00 uur. Reserveren kan, maar niet bij mooi weer. Alle info vind je op de site.

Hier eet je ook lekkere pizza:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.