Redactie
Redactie Restaurants 4 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Stads Food & Wine in Barneveld is geen lunchroom, geen wijnbar en geen koffietent

Barneveld: meer dan 800 jaar oud, nooit tot stad verheven en met ruim 55000 inwoners levendig gelegen in de Gelderse Vallei. Hier treffen we Stads Food & Wine, open sinds augustus 2016.

Het is geen lunchroom, geen wijnbar en geen ‘koffietent’. Wat het wel is laat zich best lastig omschrijven. Vandaar dat we de kaart laten spreken.

Stads Food & Wine in Barneveld

Een menukaart met diverse (originele) sandwiches, salades en soepen. Huisgemaakt en veelal met lokale producten. Maar ook fingerfood voor bij de borrel, zoals spring rolls en chips gemaakt van vergeten groenten. En voor de borrel serveren ze een aardig assortiment aan wijnen per glas.

Wij genoten van een amuse van avocadocrème, gerookte zalm en granaatappelpitjes. Mooie combi van een zachte, ronde smaak met de frisheid van de granaatappel. De pastinaaksoep met knolselderij, walnoot en verrassende truffelolie werd geserveerd met hartig speltbrood.

Mijn tafelgenote genoot van een “Pumpkin Honey” sandwich: Hollandse geitenkaas op spelt vloerbrood, pompoen uit de oven, zwarte peper, honing en amandelschaafsel. Een mooi-op- smaak-gerecht.

Ikzelf had een “Beat the fish” sandwich: gerookte makreel op ruwe bolster vloerbrood, avocadocrème, schijfjes rode biet en een Amsterdams uitje. Prima lunchgerecht door de combi van rode biet en de malse makreel.

Er is voldoende keuze uit wijnen per glas, zowel voor rood als voor wit. Mét advies indien gewenst. Kortom: Stads Food & Wine is wat ons betreft een smaakvolle, eigentijdse hotspot in hartje Barneveld voor lunch en een borrelbite.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.