Redactie
Redactie Dineren 21 feb 2016
Leestijd: 2 minuten

Dineren op grote hoogte bij Watertoren Utrecht

De renovatie van de Watertoren in Rotsoord (Utrecht) duurde maar liefst vijf jaar, maar eindelijk is ze klaar. Op de negende en tiende etage is het restaurant gevestigd met een spectaculair uitzicht over de hele stad. 

Voor de nieuwe bestemming werd een extra etage toegevoegd (de tiende), omgeven door louter glas en daardoor dus ook een spectaculair panorama uitzicht over de stad.

Op de begane grond van de watertoren uit 1909 vind je het café (ook wel WT Urban Café genoemd), waar je terecht kunt voor een drankje en klein (borrel)hapje. Neem vervolgens de lift naar de negende etage waar je geniet van al het lekkers in het restaurant (WT Urban Kitchen).

Uitzicht op de keuken en stad

Op de negende vind je de open keuken (middenin de ruimte, dus niet te missen) en een aantal tafeltjes. Vanaf hier kun je precies zien wat de brigade aan het koken is, maar ook hoe het er buiten aan toe gaat.

Omdat de raampjes relatief hoog liggen, hebben ze ervoor gekozen de vloer iets te verhogen zodat je ook hier uitzicht op Utrecht hebt.

Watertoren in Utrecht

Ga je een etage verder, dan bevind je je in de serre met panorama uitzicht. Helaas niet op de keuken, maar bij het zien van onderstaand filmpje van de blog Bier en Appelsap weet je genoeg.

Wees wel vroeg, want je kunt niet voor een specifieke etage reserveren en wie het eerst komt…

Het menu

In het restaurant kun je kiezen uit 3, 4 of 5 gangen (€34,-, €39,- en €44,-), eventueel uit te breiden met een kaasplankje a €11,-.

Een wijnarrangement kost €6,- per glas, maar je kunt natuurlijk ook zelf kiezen van de kaart of je per fles laten adviseren.

Voorbeelden van gerechten zijn steak tartaar, coquilles met yoghurt, avocado, lotuswortel en haringkuit, risotto met truffel en Parmezaan, hert met kastanjes en ras el hanout, en brioche met hazelnoot, banketbakkersroom en kaneel.

WT Urban Kitchen is dinsdag tot en met zondag geopend vanaf 16.00. Kijk voor meer info en het menu op de website

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.