Redactie
Redactie Dineren 11 okt 2014

De Zwarte Vosch: Spaanse pinchos aan de Utrechtse gracht

Seizoensgebonden, puur en authentiek Spaans – dat zijn de steekwoorden waarmee De Zwarte Vosch foodies verleidt op hun website. De sfeervolle pinchosbar aan de Utrechtse gracht opende eind augustus haar deuren en Culy ging proeven!

door Cathelijne Cras

We schuiven aan op het terras aan de gracht op een fijne nazomeravond. Je kunt bestellen van de uitgebreide kaart, maar het is leuker om af en toe even naar boven te lopen waar je aan de bar kiest uit het smaakvolle aanbod met verse pinchos.

Voor alle duidelijkheid: pincho (in het Baskisch ‘pintxo’) betekent letterlijk ‘spiesje’ en is een klein Spaans hapje, vaak aan een prikker, die je in een pinchosbar eet, vaak¬†zelfs staand aan de bar.

De prikkers in de broodgerechtjes hebben een kleur die gekoppeld is aan een prijs. Bij De Zwarte Vosch heb je alle tijd voor jezelf en je avond – je bestelt namelijk wanneer het jou uitkomt. Er is keuze uit¬†pinchos, raciones¬†en¬†tapas, en af en toe komt de kok langs met een ‘special’ waar je direct van kunt smullen.

Tijdens onze lange avond genieten we van pure smaakcombinaties, verse ingredi√ęnten en de mooie presentatie van de gerechtjes. Van de pinchos¬†zijn de sardina marinada y cebolla asada (vers gemarineerde sardientje met ui) en de berenjena de almagro con tomate y manchego (ingemaakte aubergine met manchegokaas) onze favoriet.

De chuletas ensartadas en romero con humus (in rozemarijn gemarineerd lamsvlees uit de oven met humus) en patatas bravas con alioli gratinado (aardappeltjes met spicy tomatensaus en gegratineerde aioli) zijn aanraders als raciones, die goed te delen zijn met je andere tafelgenoten.

De wijnen, cava‚Äôs en verschillende Spaanse bieren worden allemaal direct vanuit Spanje ge√Įmporteerd. Wij kiezen voor de sangr√≠a, die in een groot glas met veel ijs wordt geserveerd, en we proosten op de nazomer.

En als de zomer voorbij is? Dan schuiven we boven in De Zwarte Vosch aan één van de hoge tafels bij de bar, beneden in de werfkelder of in het lounge-gedeelte met fijne banken.

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
De Zwarte Vosch: Spaanse pinchos aan de Utrechtse gracht
Sluiten