Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 17 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Borrelen op z’n Spaans: het kan voortaan in champañeria Los Amigos in Utrecht

Recent opende Champañeria Los Amigos in Utrecht. In deze bar borrel je op z’n Spaans: met cava voor maar €1,95 per glas en authentieke Spaanse tapas. Que bien!

Ik heb zelf een tijdje in Barcelona gewoond, wat op veel vlakken een culinair feest was. Eén van de dingen die ik absoluut geweldig vond aan de stad waren de champañeria’s. Beeld je hierbij kleine kroegjes in waarbij iedereen rechtstaat aan de bar. Het is er lawaaierig en druk, maar dat draagt bij aan the real local experience.

Feliz Navidad, Amigos! Nog geen plannen voor vandaag? Wij zijn vanaf 16.00u geopend???!

43 Likes, 2 Comments – Champañeria Los Amigos Utrecht (@losamigosutrecht) on Instagram: “Feliz Navidad, Amigos! Nog geen plannen voor vandaag? Wij zijn vanaf 16.00u geopend???!”

Wat is een champañeria

In een champañeria staat steevast een beperkte selectie van plaatselijke cava’s op de kaart. Voor een copa betaal je gemiddeld slechts €2 omdat de champañeria nauw samenwerkt met een lokale cavaproducent. Echt heerlijk, en al zeker in combinatie met wat eenvoudige no nonsense tapas.

Happy Cava Monday?!

53 Likes, 2 Comments – Champañeria Los Amigos Utrecht (@losamigosutrecht) on Instagram: “Happy Cava Monday?!”

Het was het type bar waar ik al mijn vrienden mee naartoe nam om te laten zien hoe leuk de Spaanse cultuur is. Toen ik hoorde dat in Utrecht ook een champañeria zat, werd ik meteen enthousiast.

De kaart bij Los Amigos

De oprichters zijn er goed in geslaagd om de Spaanse cultuur naar Nederland te brengen. Authentieke glazen, Spaanse Estrella voor wie liever bier drinkt en eenvoudige maar kwalitatieve tapas: het plaatje klopt gewoon.

De tapaskaart is trouwens best uitgebreid: van de klassieke pimientos de Padrón tot kroketjes van kabeljauw. Uiteraard ontbreken mogen ook patatas bravas met aioli en Jamón Ibérico niet ontbreken. Spaanser dan dat wordt het niet.

Barretje vol????

31 Likes, 2 Comments – Champañeria Los Amigos Utrecht (@losamigosutrecht) on Instagram: “Barretje vol????”

Je zal dus echt eens zelf moeten langsgaan bij Los Amigos om dit unieke stukje van de Spaanse cultuur te begrijpen. Wedden dat ook jij hier voortaan al je vrienden mee naartoe neemt?

Het adres van Los Amigos

Je vindt Los Amigos in Utrecht aan de Voorstraat 56. De bar is dagelijks open, check de website voor de exacte openingsuren.

Verder borrelen in Utrecht: Bij wijnbar Most in Utrecht kun je zelf zoveel wijn tappen als je wilt

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.