Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 19 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Bond & Smolders: in de rij voor de beste broden en taartjes van Utrecht

Bond & Smolders is vanalles tegelijk: een patisserie, een boulangerie, een chocolaterie, een lunchroom en sinds kort ook een delicatessenzaak. Samenvattend is Bond & Smolders vooral een begrip in Utrecht. Al sinds 2000 staan mensen hier in de rij voor éclairs, appelbollen, bolgebakjes en verse croissants.

Bond & Smolders

Sinds 2000, da’s een hele tijd. Maar eigenlijk gaat de historie nog verder terug. De opa van eigenaresse Patty Smolders runde in de jaren ’50 al een bakkerij verderop in de straat, waar zij hielp. Haar vader nam de zaak over en verhuisde naar het huidige pand, aan de Lijnmarkt 9.

En nu zijn Patty en haar man Ralph Bond degenen die op deze plek de lekkerste broden, chocolaatjes en gebakjes maken.

Bond & Smolders
Bron: Bond & Smolders

Gebakjes in alle kleuren

Ze begonnen met de patisserie, later kwamen daar ook broden bij. Zo kun je hier echt goed zuurdesembrood en fantastische croissants krijgen. Daar staat op zaterdagmorgen al een lange rij voor tot buiten de winkel.

Maar niet alleen de geur van versgebakken croissants en pain grand mère lonkt: het is vooral ook die vitrine met taarten en gebak. Alleen al een feest om te bewonderen.

De éclairs zijn heel populair, maar wij kunnen de financiers ook van harte aanbevelen. En de ispahans die ze hier vaak met Valentijnsdag hebben. En de citroen-meringuetaartjes. O, en vergeet de beroemde appelbollen niet, waar toeristen van heinde en verre op afkomen.

Even neerploffen met die derrière

Even zitten en uitpuffen met een heerlijke bak koffie kan hier ook. Bond & Smolders heeft zelfs een uitgebreide lunchkaart met belegde broodjes, voor als je geen trek hebt in taart (kan dat?). Maar je bent gewaarschuwd: de paar tafeltjes die er zijn, zijn gewild.

Mocht je je derrière nergens kwijt kunnen: sinds kort is er dus ook een Deli Bond & Smolders, in het naastgelegen pand. Bij dit loket kun je ook verse, belegde broodjes halen met een koffie to go. Kwam het toch nog goed.

Bond & Smolders is van dinsdag t/m zaterdag geopend. Bij Deli Bond & Smolders op nummer 13 kun je van woensdag t/m zaterdag langs wandelen. Kijk voor openingstijden op de site.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.