Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 27 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Het ‘broodje Zeedijk’ van Slagerij Vet op de Zeedijk is befaamd in Mokum

Slagerij Vet op de Zeedijk is al jaren een begrip in het Amsterdamse. Voor de lekkerste traditionele ossenworst, een mooi stuk Wagyu vlees of Black Angus en voor wat velen beschouwen als de beste rookworst van Amsterdam. Ook kun je er langs om een lekker broodje voor de lunch te halen. Bijvoorbeeld hun beroemde ‘broodje Zeedijk’, een broodje gehaktbal of een broodje porchetta.

Poké bowl

Dat ‘broodje Zeedijk’ heeft heel veel fans en daar zijn ze maar wat trots op, bij de slagerij. De pistolet wordt belegd met kip (die ze zelf roken in de slagerij), spek, sla en Zeedijksaus. Dat kost je € 3,25 euro: erg goedkoop voor Amsterdamse begrippen. Het broodje is zó populair, dat ‘ie inmiddels ook in poké bowl-versie is verschenen bij de slagerij.

De slagerij is eigendom van Huib Vet. Het is een echt familiebedrijf: het bestaat al generaties lang (meer dan 60 jaar) en zit nog altijd op die plek waar het begon, de bruisende Zeedijk.

We gaan lekker verder met de #Cityguysbroodjestest. We weten dat we bij Slagerij Vet eigenlijk een broodje Zeedijk moeten bestellen, tot het moment dat de persoon voor ons een verse pistoletjes met gegrilde ribeye en truffelmayonaise bestelde. We waren om en hadden er geen spijt van. #CityguysNL #SlagerijVet #cityguysbroodjestest #Zeedijk #Slagerij #ribeye #truffle #sandwich #Amsterdam

321 Likes, 15 Comments – Cityguys – food & drink spots (@cityguysnl) on Instagram: “We gaan lekker verder met de #Cityguysbroodjestest. We weten dat we bij Slagerij Vet eigenlijk een…”

Zeedijksaus

Die Zeedijksaus is inmiddels befaamd: de saus bestaat al sinds 1955 en Amsterdammers komen er steevast voor terug. Het is zelfgemaakte kerriesaus, die je inmiddels ook in flessen kunt bestellen in de slagerij.

Het recept blijft geheim, maar je hoeft je geliefde saus nu in ieder geval thuis niet meer te missen.

Adres van Slagerij Vet:

Zeedijk 99
1012 AT Amsterdam

Openingstijden van Slagerij Vet: maandag t/m vrijdag van 07:30 tot 18:00 uur, op zaterdag van 07:30 tot 17:00 uur. En yes: ze bezorgen ook thuis met Deliveroo.

Hebben jullie ‘m al in huis?? ❌ ❌ ❌ #opzoeknaarkerstreceptenmetzeedijksaus #amsterdamoudestad #weloveamsterdam #besteslager #zeedijkamsterdam

22 Likes, 0 Comments – Amsterdam Oude Stad (@amsterdamoudestad) on Instagram: “Hebben jullie ‘m al in huis?? ❌ ❌ ❌ #opzoeknaarkerstreceptenmetzeedijksaus #amsterdamoudestad…”

 

@end_clothing followed us around to some of our favourite spots in Amsterdam for their City Guide. Have a look at the full article on their site #linkinbio

604 Likes, 3 Comments – Pop Trading Company (@poptradingcompany) on Instagram: “@end_clothing followed us around to some of our favourite spots in Amsterdam for their City Guide….”

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.