Redactie
Redactie Dineren 15 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Sir Hummus

Hummus is hot! En hoe je hummus het allerlekkerste en supervers bereidt, dát weten ze bij Sir Hummus. De twee gepassioneerde jonge broers Guy en Dori staan – samen met de vriendin van Guy Lior – aan het roer van de zaak en hebben het beste van de Israëlische keuken naar Nederland gebracht.

Picture this: een schaal vol hummus met de lekkerste toppings, kruiden en goddelijke pita. Als je dit in je hometown gewend bent dan heb je aan Nederland een lastige. Want wáár krijg je het net zo lekker als thuis in Israël? De Israëlische Guy en Dori kwamen met de oplossing: Sir Hummus.

Guy werkt al 10 jaar aan de beste hummus: eerst opende hij een zaak in Londen, nu in Amsterdam. Misschien herinner je je het pop-up restaurant nog op de Zeedijk? Daar is nu een vaste stek voor in de plaats gekomen. In een hoekpand in de Amsterdamse Pijp, met veel ramen, een handgemaakte houten bar en verzamelde en zelfgemaakte meubels.

Een bordje hummus (niet als dip, maar als maaltijd) klinkt voor ons misschien nog wat gek in de oren, maar met een topping als geroosterde kip of langzaam gegaard rundvlees en stukjes pita… Wij willen niet anders meer!Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.